20.9 C
București
marți, 4 iunie 2024
AcasăSportVasile Blaga: PDL va câştiga alegerile din 2012

Vasile Blaga: PDL va câştiga alegerile din 2012

Secretarul general al PDL Vasile Blaga a declarat vineri, la Oradea, că de numele formaţiunii se va lega scoaterea României din criză, intrarea în Spaţiul Schengen, anul viitor, dar şi câştigarea alegerilor din 2012 dacă partidul va fi condus ca pe vremea lui Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

“Eu cred că este nevoie mai mult decât oricând de unitate puternică şi de o echipă consolidată care să respecte regulile jocului exact aşa cum a fost condus acest partid atunci când a fost condus de Traian Băsescu: democraţie totală până la luarea deciziei, după care cui nu-i convine pleacă. Vă garantez că, în ce mă priveşte, spre un astfel de demers voi milita şi convingerea mea este că noi vom câştiga astfel alegerile din 2012. Şi tot noi ducem anul viitor şi România în Spaţiul Schengen”, a spus Vasile Blaga, cu ocazia alegerilor din PDL Bihor.

El a adăugat că deşi a trebuit să ia o serie de măsuri ‘extrem de nepopulare, dar absolut necesare’ pentru a face faţă crizei mondiale fără precedent, PDL este “primul partid care a avut curajul să facă o reformă a acestui stat”. Totodată, s-a arătat optimist în privinţa trendului formaţiunii în sondaje, precizând că în ultimul an şi jumătate au fost alegeri în 28 de localităţi din ţară, iar reprezentanţii PDL au câştigat în peste 85%.

Blaga a menţionat că vor trebui reluate unele dintre temele de principii care au consacrat partidul, printre care lupta împotriva corupţiei. “Vreau să aduc aminte că nu membri ai PDL l-au condus la Parchet pe Bivolaru sau pe Patriciu, ci membri altor partide au făcut acest lucru şi nu ştiu să ne fi opus vreodată parchetelor sau instanţelor atunci când au avut probleme colegi de ai noştri. De aceea, le recomand tuturor celor care sunt nemulţumiţi în partid să candideze pentru că responsabilitatea unei candidaturi pentru conducerea acestui partid revine fiecăruia”, a subliniat Blaga.

În opinia acestuia, criza economică a avut şi rolul unui test pentru partid, deoarece în această perioadă cei din funcţii au trebuit să demonstreze că au capacităţi manageriale şi s-au cernut şi caracterele: au rămas cei puternici şi pleacă cei care nu înţeleg că este nevoie mai mult ca oricând de unitatea partidului.

De asemenea, încrederea oamenilor, afectaţi de măsurile economice dure luate, se poate reconstrui prin evidenţierea faptului că PDL este ‘singurul partid care a fost cinstit cu electoratul’.

Cele mai citite

Prima femeie cancelar din istoria Austriei, Brigitte Bierlein, a murit la 74 de ani

Fostul cancelar austriac Brigitte Bierlein a murit la vârsta de 74 de ani, au anunţat luni autorităţile - transmit agenţiile internaţionale de presă, potrivit...

Agricultorii francezi și spanioli au blocat granița comună în Pirinei

La doar câteva zile de alegerile europene, agricultori francezi și spanioli au blocat, luni dimineață, mai multe puncte de trecere a frontierei comune, în...

Mogulul media Rupert Murdoch s-a căsătorit pentru a cincea oară

Rupert Murdoch, mogulul media în vârstă de 93 de ani, s-a căsătorit pentru a cincea oară, unindu-și destinul cu rusoaica Elena Jukova. Elena Jukova...
Ultima oră
Pe aceeași temă