10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportVasile Blaga: Nu ştiam despre afacerile ginerelui meu

Vasile Blaga: Nu ştiam despre afacerile ginerelui meu

“Nu ştiam despre afacerile ginerelui meu. Dar i-am zis că atât timp cât am eu o funcţie publică, să nu mai participe la o astfel de licitaţie, pentru că este interpretabilă”. Răspunsul vine de la ministrul de Interne, Vasile Blaga, după ce o investigaţie HotNews.ro – Kamikaze a arătat că Ionuţ Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, face afaceri cu societăţi de stat. “Faptul că are activitate privată nu mă deranjează, dimpotrivă. Nu îmi doresc să lucreze la stat. Nu mă deranjează”, a explicat ministrul, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, precizând că l-a supărat însă când a aflat de licitaţia câştigată de el. “I-am spus să se retragă din contractul asta imediat ce am aflat, în urmă cu vreo 3 săptămâni”, a continuat Vasile Blaga.

Medic stomatolog de meserie, Ionuţ Rudeanu (26), ginerele lui Vasile Blaga, s-a lansat în afaceri cu firma de protecţie şi pază Axis Security în 2009. Asocierea cu Nei Guard, firma deţinută de Mihai Neicu, unul din oamenii lui Miron Mitrea în timpul Guvernării Năstase, îi aduce în 2010 un prim contract gras de la stat. Axis Security primise licenţă de funcţionare în noiembrie 2009, astfel că, participând singură, n-ar fi avut nici o şansă la licitaţia anunţată o lună mai târziu de CNADR. Axis-Nei Guard câştiga la data de 16 februarie un contract de 2, 6 milioane de lei. Zece zile mai târziu, pe 26 februarie, Mihai Neicu câştigă şi el un post de membru în consiliul de administraţie al RATB, apoi la REBU. Pe 14 mai intră în CA la REBU. În 2009, fusese şi în CA la ADP sector 4. A ajuns abonat la Consilii de Administraţie propus de PDL, nu de PSD, partid sub care făcuse carieră în Guvernarea Năstase.

La finalul lunii martie, ministrul de Interne Vasile Blaga declara că “statul român câştiga enorm dacă locul jandarmilor de la unele obiective – eu nu discut de toate – va fi luat de către firme de pază, care sunt asigurate şi, dacă undeva se înregistrează o pagubă, asiguratorii plătesc”. Întrebat marţi dacă susţine în continuare că firmele private ar trebui să asigure paza, la unele obiective, şi nu jandarmii, ministrul a declarat că “paza, indiferent cine o face, cu firme private este de 3 ori mai ieftină decât cu jandarmi”.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă