16.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSportVanghelie o vede pe Udrea in spatele licitatiilor trucate

Vanghelie o vede pe Udrea in spatele licitatiilor trucate

Se pare ca primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, e hotarat sa nu lase sa treaca nici o zi de duminica fara un atac la adresa primarului general.
Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, l-a acuzat ieri pe primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, ca ar fi concesionat, printr-o licitatie trucata, un teren la un pret subevaluat, aflat in centrul Capitalei, unei firme in spatele careia s-ar afla Elena Udrea si Dorin Cocos.

Potrivit lui Vanghelie, la licitatia respectiva au participat trei firme, respectiv Euro Hotels International, in spatele careia s-ar afla Elena Udrea si Dorin Cocos, Societatea Dali Exim, care apartine lui Dorin Cocos, si o alta firma – Com Trans Viaggi, al carei sediu s-ar afla in hotelul lui Dorin Cocos.
Presedintele PSD Bucuresti a precizat, totodata, ca pentru terenul in cauza, care se afla pe strada Polizu nr. 6, avand 518 metri patrati, castigatoarea licitatiei, respectiv firma Euro Hotels International, plateste circa 20.000 euro pe an, pana in 30.000 euro pe an, suma pe care o considera "derizorie" daca se ia in calcul pretul de piata al terenurilor din zona respectiva.

Potrivit lui Vanghelie, concesiunea respectiva, facuta pe 49 de ani, a fost votata in 14 mai 2006 de Consiliul General, in speta de consilierii PD si PNL, iar expunerea de motive pentru aceasta concesiune a fost semnata de primarul general Adriean Videanu.
Vanghelie a aratat, totodata, ca nu va sesiza Parchetul in acest caz, considerand ca aceasta institutie se poate autosesiza, daca va considera ca este necesar.
Presa a relatat despre licitatia pentru terenul din strada Polizu imediat dupa ce Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat proiectul de hotarare privind concesiunea. Pana la inchiderea editiei, nici Elena Udrea, nici Dorin Cocos nu au putut fi contactati pentru o reactie la acuzatiile lui Vanghelie.

Cele mai citite

SINDICATELE DIN CULTURĂ declară pe 18 Mai–NOAPTE ÎN MUZEELE DIN ROMÂNIA!

COMUNICAT DE PRESĂ SINDICATELE DIN DOMENIUL PROTECȚIEI PATRIMONIULUI CULTURAL NAȚIONAL asociate în cadrul Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel...

SINDICATELE DIN CULTURĂ declară pe 18 Mai–NOAPTE ÎN MUZEELE DIN ROMÂNIA!

COMUNICAT DE PRESĂ SINDICATELE DIN DOMENIUL PROTECȚIEI PATRIMONIULUI CULTURAL NAȚIONAL asociate în cadrul Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel...

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă