14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportDarius Vâlcov, precizări despre demisia de la Ministerul Finanțelor

Darius Vâlcov, precizări despre demisia de la Ministerul Finanțelor

Ministrul Finanțelor Darius Vâlcov a declarat, duminică seară, că şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Finanţelor la întâlnirea pe care a avut-o, la prânz, cu premierul, potrivit Mediafax.

De asemenea, Vâlcov a subliniat că, deşi nu i-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de inculpat, consideră demisia un gest normal în actualele circumstanţe.

“Vineri seară l-am sunat pe domnul premier şi i-am spus că vreau să am o discuţie cu dumnealui pentru a-i prezenta demisia, dumnealui a spus să avem o întâlnire duminică, când se întoarce în Bucureşti şi azi la prânz am avut întâlnire şi i-am prezentat demisia”, a răspuns Vâlcov.

Citește și: UPDATE: Vâlcov și-a înaintat demisia, după intervenția lui Iohannis

El a menţionat că a făcut acest gest chiar dacă până acum nu i-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de inculpat.

“Chiar şi în situaţia actuală, în care nu mi-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de inculpat, demisia mea reprezintă, consider eu, un gest cât se poate normal în astfel de circumstanţe, pentru a nu afecta în niciun fel imaginea mea şi a Guvernului României”, a spus Vâlcov.

Darius Vâlcov a adăugat că premierul l-a rugat să ducă la bun sfârşit sarcina pe care şi-a asumat-o la începutul mandatului său de ministru, anume finalizarea procedurilor legate de Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală, lucru pe care el l-a acceptat.

Întrebat dacă va rămâne în funcţie până în momentul în care Codul fiscal va fi adoptat, Vâlcov a precizat că s-a înţeles cu premierul ca demisia să intre în vigoare “în momentul în care codurile fiscale vor pleca din Guvern înspre Parlament”.

“E o procedură destul de complicată, se semnează de ministru, ele sunt trimise spre avizare, ar trebui retrase de la avizare şi pusă o altă semnătură în cazul în care, să spunem, de mâine ar intra demisia în vigoare”, a explicat Vâlcov.

Citește și: INTERCEPTĂRI. “Pulifricii” ministrului Finanțelor, Darius Vâlcov, cărau banii cu mașina la casele de schimb valutar. Mita totală: 2.000.000 euro

Vâlcov a mai spus că este nevinovat şi, întrebat dacă este afectat personal, a răspuns:

“Absolut. Cine nu ar fi afectat, e vorba de o imagine, e vorba de o muncă pe care eu am depus-o la minister, e vorba de o muncă pe care eu am depus-o la primărie, ca şi senator şi, în momentul în care imaginea îţi este şifonată în asemenea hal, n-ai cum să nu fii afectat”.

Cele mai citite

VIDEO. Mesajul transmis de Papa Francisc credincioşilor care sărbătoresc Paştele

Într-un mesaj plin de speranță și încredere, Papa Francisc a transmis un apel puternic la bucurie și pace pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele în...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă