12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportUFC 280: Cea mai așteptată gală a anului 2022 va avea loc...

UFC 280: Cea mai așteptată gală a anului 2022 va avea loc pe 22 Octombrie

UFC 280 este programat să aibă loc sâmbătă, 22 octombrie 2022, pe Etihad Arena din Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite. În această gală vor fi puse la bătaie două titluri: Charles Oliveira și Islam Makhachev se vor lupta pentru titlul vacant la categoria ușoară, în timp ce Aljamain Sterling va încerca să-și apere titlul la categoria Bantamweight în fața lui T.J. Dillashaw.

Charles Oliveira vs. Islam Makhachev

Ori de câte ori este pus în joc un titlu la categoria ușoară ne putem așteaptă la un spectacol fantastic. Conform portalului de pariuri coduri-bonus.ro, Charles Oliveira nu este favorit în această dispută, având o cotă de 2.30 la victorie, deși luptă pentru a-și apăra titlul. Acest lucru se datorează faptului că adversarul său, Islam Makhachev, este un luptător care promite mult, cu toate că acesta va fi primul său test la cel mai înalt nivel.

Oliveira se va prezenta la UFC 280 după ce a reușit o serie de 5 victorii importante în fața lui Kevin Lee, Tony Ferguson, Michael Chandler, Dustin Poirier și Justin Gaethje. Brazilianul este rezistent, excelent la sol și are foarte multă experiență, însă adversarul său este înfometat pentru afirmare și a demonstrat că are calitățile necesare pentru a se putea lupta pentru titlu.

Justin Gaethje, luptătorul care a fost învins de către Khabib Nurmagomedov în meciul de retragere al acestuia din UFC, speră să poată lupta cu învingătorul acestei dispute și chiar a oferit un pronostic în acest sens.

Le-am spus [celor de la UFC] că voi fi pregătit să lupt în anul următor [2023]. Încă nu am putut să mă antrenez, dar sunt în formă bună. Îmi doresc din ce în ce mai mul să lupt, așa că anul viitor voi reveni. Ei [Oliveira și Makhachev] se luptă pentru titlu și cu siguranță voi urmări disputa. Mă gândesc la câteva scenarii, însă cel mai probabil Makhachev va câștiga prin decizie, dar nu sunt sigur cum va fi. Oliveira a fost impresionant, sunt entuziasmat să îl urmăresc,” a afirmat Justin Gaethje pentru FanSided.com.

Aljamain Sterling vs. T.J. Dillashaw

Aljamain Sterling, campionul la categoria bantamweight, va încerca să-și apere centura pentru a doua oară, de această dată împotriva lui TJ Dillashaw. Acesta din urmă a fost deposedat de titlu în 2019, când a fost arestat pentru utilizarea de Eritropoietină și a fost suspendat pentru doi ani de zile. De la revenire, a luptat o singură dată, în anul 2021, reușind o victorie la puncte în fața lui Cory Sandhagen, însă s-a accidentat la genunchi în acea luptă.

Deși Dillashaw deține recordul pentru cele mai multe victorii la această categorie, adversarul său este mai bine cotat la casele de pariuri. Acest lucru se explică prin faptul că, Sterling este neînvins în ultimii 5 ani, iar a doua sa victorie în fața lui Peter Yan l-a ajutat pe luptătorul newyorkez să le câștige respectul multor pasionați.

Sterling pare a fi într-o formă excelentă și are un joc la sol foarte bun, așa că victoria sa pare destul de probabilă, însă Dillashaw are abilitățile și experiența necesară pentru a putea produce o surpriză.

Sean O’Malley vs. Petr Yan

Petr Yan, fostul campion UFC la categoria bantamweight, a fost învins numai de Aljamain Sterling în această divizie, însă cota sa infimă la victorie nu pare să indice diferența reală dintre cei doi.

Adversarul său este unul dintre cei mai promițători luptători ai diviziei, având un palmares de 15-1, însă Yan va fi de departe cel mai dificil adversar pe care O’Malley îl va întâlni. Ultimele 5 victorii are irlandezului au venit înainte de termen, iar acesta are avantajul alonjei și al vitezei, motiv pentru care specialiștii spun că nu este exclus să avem parte de o surpriză în această dispută.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă