12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportUdrea: PDL este obligat să devină partidul oamenilor competenţi

Udrea: PDL este obligat să devină partidul oamenilor competenţi

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a găsit soluţia pentru reformarea partidului. Ea scrie pe blog după Congresul PDL că partidul din care face parte este obligat să atragă oameni competenţi în politică pentru a beneficia în continuare de sprijinul românilor.

Drumul reformei în PDL începe cu promovarea celor merituoşi. Sunt în partid o mulţime de tineri bine pregătiţi care merită o şansă. Trebuie să îi aducem în primul rând. În acelaşi timp, trebuie să începem să susţinem profesionişti, oameni dedicaţi valorilor de centru-dreapta, chiar dacă nu au carnet de partid. Oameni care lucrează în privat, care au profesii liberale şi pentru care, până acum, nimeni nu s-a bătut să-i atragă în politică, pentru că pot fi „incomozi”. PDL este obligat să devină, de-acum înainte, „partidul oamenilor competenţi”, susţine Udrea pe blog.

În postarea sa, ministrul povesteşte despre şedinţa de sâmbătă a CNC al PDL menţionând că “au fost aprobate prevederi importante în Statut”, printre care posibilitatea suspendării şi a autosuspendării celor care ar afecta imaginea partidului, “o decizie unică în politica românească“.

“De multe ori, partidul a fost prea pasiv. Şi există suficiente momente când am fi putut să luăm decizii tranşante care să nu ne coste suplimentar. Autosuspendarea din partid a celor care aduc grave deservicii de imagine partidului este un act unilateral. Ei bine, PDL ar fi trebuit în unele cazuri să tranşeze lucrurile mai devreme. Nimic nu ne-a împiedicat, spre exemplu, să-i suspendăm noi din partid pe cei acuzaţi de fapte grave de corupţie. Concluzia este doar una: trebuie să ieşim din starea uşor abulică în care am intrat din cauza concentrării excesive pe actul guvernamental şi să acţionăm şi politic”, susţine democrat-liberala.

“Pentru că mi s-a părut că în luările de cuânt se pune prea mult preţ pe textele scrise, în detrimentul acţiunii concrete, am ţinut să ridic problema lipsei de reacţie a partidului faţă de oameni pe care îi susţinem în funcţii publice şi care afectează imaginea partidului prin ceea ce fac. Am vorbit despre nevoia de „curăţare” a partidului. Despre capacitatea noastră de a intra într-un proces de autoanaliză şi de selecţie a celor care ne reprezintă. Iar voi aveţi dreptate: PDL nu poate merge înainte dacă nu se dezice de cei care ne compromit. Şi, în acest sens, le-am vorbit colegilor mei despre acţiunea pe care PDL Bucureşti a pornit-o deja de două săptămâni şi în urma căreia îşi vor pierde susţinerea organizaţiei cei care nu vor corespunde criteriilor de competenţă, performanţă şi integritate în exercitarea funcţiei ocupate”, informează Udrea.

Elena Udrea a lansat cu o săptămână înainte de Congresul PDL un sondaj pe blogul personal în care îi întreba pe cititorii săi ce trebuie să facă partidul democrat liberal pentru a se reforma? Ea a promis să transmită mesajele cititorii în forurile interne ale PDL.

“Dacă PDL a aflat ceva din răspunsurile voastre, atunci acel lucru este faptul că nu ne mai permitem jumătăţi de măsură şi adevăruri parţiale. Nu trebuie să ne mai comparăm cu PSD şi PNL. Trebuie doar să fim consecvenţi cu ceea ce am propus, să acţionăm mult mai hotărât şi să comunicăm mult mai bine ceea ce facem”, spune Udrea.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, susţine că va folosi sugestiile într-o “ministrategie” pentru organizaţia pe care o conduce, în cadrul unui proiect pilot.

 

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă