32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSportUdrea îl atacă pe Oprescu

Udrea îl atacă pe Oprescu

Liderul PDL Bucureşti, Elena Udrea susţine că Şedinţa Consiliului General de ieri a arătat dererminarea PDL-ului în apărarea intereselor Bucureştiului şi îl condamnă pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu că nu este “un gospodar bun“.

“Şedinţa Consiliului General de ieri a arătat, dacă mai era nevoie, determinarea PDL în a oferi Bucureştiului un buget funcţional şi în a pune în practică planul privind referendumul legat de Legea Capitalei. După o lună în care a refuzat să intre în legalitate şi a blocat astfel acceptarea bugetului la ministerul Finanţelor, după ce marţi PDL l-a somat să convoace şedinţa deîndată pentru aprobarea bugetului (altfel urma să o convocăm noi), Oprescu a fost forţat să îşi corecteze erorile făcute in transcrierea bugetului (lucru, de altfel, ilegal) AŞA cum fusese aprobat în Consiliul General la ultima şedinţă.”, scrie Udrea pe blogul său.

De asemenea, Udrea mai scrie că Oprescu dorea să aibă doar “o investiţie demarată de el, chiar dacă inutilă sau inoportună în prezent” “Au fost prinşi în buget banii veniţi de la Guvern pentru plata subvenţiei RADET, iar primarul s-a plâns că nu i s-a dat mai mult. Un bun gospodar îşi drămuieşte banii, nu stă cu mâna întinsă în timp ce îşi risipeşte banii pe lucruri neimportante: ceasuri de aur, raţe exotice, contracte de salubrizare încheiate cu încălcarea legii la preţuri fabuloase etc”, spune Udrea despre primarul Capitalei.

Elena Udrea mai susţine că Oprescu s-a bucurat de “foartă multă înţelegere” din partea actualului Executiv prin faptul că a primit finanţare pentru Pasajul Basarab, Stadionul Naţional sau Pasajul Băneasa. “Nu cred că Sorin Oprescu a obţinut atât de multă susţinere din partea Executivului în perioada când Prim-ministru era Călin Popescu Tăriceanu şi bugetul era semnificativ mai mare.”, scrie  Udrea.

“Bucureştiul este un oraş bogat care arată ca un oraş sărac”

Elena Udrea este de părere că Bucureştiul este un oraş bogat care arată ca un oraş sărac, iar PDL-ul trebuie să lucreze împreună cu cetăţenii Capitalei pentru a moderniza oraşul.

“Prima condiţie ca să se dezvolte ţine de ieşirea din logica asistatului social – „să ne dea Guvernul”. Executivul nu poate sacrifica interesele României doar pentru că Oprescu vrea să mărească lista electorală a obiectivelor de investiţii deschise.”, scrie liderul PSL Bucureşti pe blogul său.

De asemenea, Udrea a anunţat astăzi că referendumul pentru Legea Capitalei a fost aprobat de Consiliul General şi va avea loc în 19 iunie.
“Cred că este suficient timp ca, până atunci, bucureştenii să cunoască prevederile şi efectele pe care le-ar avea adoptarea Legii Capitalei. Cetăţenii vor putea merge astfel la urne să voteze în cunoştinţă de cauză. Graba cu care opozanţii Legii Capitalei doreau referendum la începutul lui mai trădează disperarea acestora faţă de posibilitatea ca bucureştenii să cunoască adevăratele resorturi care guvernează actul normativ pe care PDL Bucureşti îl propune şi cele care îi motivează pe ei atât de mult în atacurile mizerabile la adresa mea“, arată Udrea.

Despre referendum, Udrea spune că va acorda bucureştenilor ocazia să decidă în toate aspectele importante ale Legii Capitalei şi că ei trebuie să “decidă cum va arăta Bucureştiul în 10-20 de ani, nu politicienii.  De aceea, în buletinul de vot pentru referendum vor fi introduse şapte întrebări.
.”Am introdus şapte întrebări, pentru ca lucrurile să fie extrem de clare pentru toată lumea. Aceste întrebări sunt:
• Sunteţi mulţumit de modul în care s-a dezvoltat Capitala?
• Vă doriţi o Capitală cu şase sectoare şi o administraţie?
• Vă doriţi o Capitală cu şase sectoare şi şapte administraţii?
• Sunteţi mulţumiţi de curăţenia în Capitală?
• Vă doriţi o arhitectură unitară pentru Bucureşti?

• Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ?

• Sunteti de acord ca Bucureştiul să fie condus de Primarul General şi Consiliul General?”, scrie Elena Udrea pe blogul său.

 

Cele mai citite

Congresul SUA îl așteaptă pe premierul Benjamin Netanyahu să i se adreseze

Liderii Camerei Reprezentanţilor şi Senatului l-au invitat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să se adreseze Congresului SUA, în pofida disensiunilor majore în rândul populaţiei...

Italia rămâne fermă: se opune ca Ucraina să folosească arme italiene pentru a lovi Rusia

Ministrul de externe italian Antonio Tajani şi-a reafirmat sâmbătă opoziţia faţă de posibilitatea ca Ucraina să folosească arme italiene pentru a lovi Rusia şi...

Alegeri istorice în Mexic. O femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția de președinte

Pe 2 iunie, mexicanii își vor alege viitorul președinte într-o cursă istorică în care o femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția supremă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă