18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportUDMR: Susţinem proiectul descentralizării propus de Guvern chiar dacă suntem în Opoziţie

UDMR: Susţinem proiectul descentralizării propus de Guvern chiar dacă suntem în Opoziţie

UDMR ar susţine proiectul Ministerului Dezvoltării Regionale privind descentralizarea, cu unele modificări, mai ales referitoare la buget, a anunţat, duminică, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, potrivit Mediafax.

Prezent la Arad pentru a participa la comemorările de 6 octombrie din Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, Kelemen Hunor a declarat, într-o conferinţă de presă, că UDMR, chiar dacă este în opoziţie, ar susţine proiectul privind dscentralizarea.

“Cu toate că suntem în opoziţie, acele proiecte care vin din partea coaliţiei de guvernare care, din punctul nostru de vedere, pot fi susţinute, după dezbateri, după observaţii, vor fi susţinute. Există un astfel de proiect, cred că este singurul proiect din acest an despre care eu pot să spun cu inima deschisă că merită susţinut, cu toate că mai avem observaţii importante. E vorba de proiectul de descentralizare făcut de Ministerul Dezvoltării Regionale”, a declarat liderul UDMR.

Acesta a adăugat că, dacă se va adopta acest proiect, marea majoritate a deciziilor vor fi mai aproape de cetăţeni.

“Mai sunt probleme care trebuie discutate şi ţin de aspectele financiare, de buget. Noi propunem în continuare ca atunci când transferi atribuţii către autorităţile locale (…) să transferi şi banii. Trebuie prevăzut în lege care sunt acele atribuţii care necesită şi transferul de resurse financiare către consiliile judeţene şi către consiliile locale”, a spus Kelemen Hunor.

El a adăugat că “interesul UDMR este ca un astfel de proiect să fie adoptat cât mai repede”.

“Din păcate, vedem că această coaliţie de guvernare, cu o majoritate largă de 70 la sută, este mult mai preocupată de teme false, de dispute interne (…) Este o iresponsabilitate să pierzi vremea, să pierzi încrederea oamenilor”, a încheiat Kelemen Hunor.

Cele mai citite

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă