21.7 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSportTurneul final al Cupei Davis, reprogramat pentru 2021

Turneul final al Cupei Davis, reprogramat pentru 2021

Conform sursei, evenimentul sportiv a fost reprogramat pentru luna noiembrie a anului viitor.

”Este o dezamăgire uriaşă pentru toţi faptul că finalele Cupei Davis nu vor avea loc în acest an. Nu ştim cum va evolua situaţia cu coronavirusul în fiecare dintre ţările calificate sau dacă restricţiile vor fi menţinute sau nu în Spania. Nu ştim ce va fi în noiembrie pentru a putea asigura toate măsurile de siguranţă care s-ar impune”, a spus fotbalistul spaniol Gerard Pique, fundaşul echipei FC Barcelona şi proprietarul grupului care organizează faza finală a Cupei Davis la tenis, Kosmos Tennis.

Faza finală a Cupei Davis 2020 era prevăzută între 23 şi 29 noiembrie, în capitala Spaniei, însă condiţiile noii formule a Cupei Davis, cu adunarea mai multor naţiuni indoor, nu corespunde recomandărilor sanitare actuale aflate în vigoare în majoritatea ţărilor afectate de pandemie.

Prima ediţie a competiţiei în noul format a fost câştigată de tenismenii spanioli în 2019, în faţa formaţiei Canadei.

Spania, una dintre ţările cele mai îndoliate de pandemia de Covid-19, relaxează măsurile de izolare, iar în cea mai avansată fază, prevăzută spre sfârşitul lunii iunie, va autoriza adunări cu maximum 400 de persoane pentru evenimente în aer liber şi cu cel mult 50 de persoane în interior.

Tenisul mondial a fost oprit la începutul lunii martie din cauza coronavirusului, ATP şi WTA anunţând reluarea turneelor în august.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă