13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportTrei judecători, SANCȚIONAȚI disciplinar. Care este motivul

Trei judecători, SANCȚIONAȚI disciplinar. Care este motivul

Trei judecători au fost sancţionaţi disciplinar pentru că au întârziat soluţionarea dosarelor pe care le instrumentau, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Superior al Magistraturii, conform Mediafax.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis, miercuri, acţiunile disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară (IJ) împotriva judecătorilor Ileana Daniela Tănăsescu şi Bogdana Ligia Secan de la Tribunalul Bucureşti şi împotriva magistratului Antonela Alis Jica de la Judecătoria Vălenii de Munte.

Membrii CSM au decis ca magistratul Bogdana Ligia Secan de la Tribunalul Bucureşti să fie suspendată din funcţie timp de trei luni pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de articolul 99 litera h teza II din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, şi anume “întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”.

Judecătoarea a mai fost sancţionată cu avertisment, în decembrie 2013, de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru că a întârziat cu soluţionarea a peste 200 de dosare.

Conform comunicatului CSM, pentru “întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile” a fost sancţionată şi judecătoarea Ileana Daniela Tănăsescu de la Tribunalul Bucureşti, cu diminuarea indemnizaţiei lunare cu 20% pe o perioadă de trei luni.

Magistratul Antonela Alis Jica de la Judecătoria Vălenii de Munte, a fost sancţionată cu avertisment pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de articolul 99 litera h) teza I din Legea 303/2004, şi anume “nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor”.

Hotărârile pronunțate de Secţia pentru judecători în materie disciplinară pot fi atacate cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă