10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportTraian Băsescu, miniştrilor francezi: România NU-ŞI ALUNGĂ niciun CETĂŢEAN de pe teritoriul...

Traian Băsescu, miniştrilor francezi: România NU-ŞI ALUNGĂ niciun CETĂŢEAN de pe teritoriul său

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la întâlnirea cu Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, şi ministrul-delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, că România NU-ŞI ALUNGĂ niciun CETĂŢEAN de pe teritoriul său.

Citeşte şi:

SUTE de ROMI au luat cu ASALT Capitala: Protestul se MUTĂ de la GUVERN la PREŞEDINŢIE

Presa franceză: Vizită DELICATĂ în România pentru miniştrii Manuel Valls şi Bernard Cazaneuve, după declaraţii CONTROVERSATE despre romi

Geoană: România trebuie să răspundă cu demnitate, dar şi pragmatism pe subiectul romilor din Franţa

Ponta: Guvernul vrea să abordeze mult mai pragmatic problema romilor, împreună cu Franţa

“Speranţa mea este că vom găsi o metodă de cooperare tradiţională între Franţa şi România. Mai ales că relaţia bilaterală este acum şi un bun parteneriat strategic care respectă tradiţia franceză. Sper că problema romilor nu este singura pe care vreţi să o discutăm.

În problema romilor vă asigur că suntem deschişi la o totală colaborare, inclusiv la retrimiterea de poliţişti în Franţa, însă nu putem accepta formulări de genulul «România este reponsabilă de alungarea populaţiei de etnie romă, care se vede nevoită să se refugieze în Franţa». Vreau să ştiţi că România nu îşi alungă niciun cetăţean de pe teritoriul său”, a subliniat Traian Băsescu.

Preşedintele a precizat că integrarea romilor reprezintă o politică pe care şi România doreşte să o implementeze: “Dorim soluţii concrete şi toată lumea să-şi asume responsabilităţi”.

POZIŢIA FRANŢEI

La rândul său, ministrul francez de Interne a spus că vizita delegaţiei ministeriale franceze la Bucureşti are loc la dorinţa şefului statului francez.

“Dorim soluţii concrete şi toată lumea să-şi asume responsabilităţi (în problematica populaţiei rome – n. red.)”, a oficialul francez.

Cei doi oficiali francezi vor susţine, miercuri, o conferinţă de presă comună cu premierul Victor Ponta de la ora 18.45 la Palatul Victoria, unde va fi semnat şi un acord bilateral de cooperare în domeniul incluziunii sociale a cetăţenilor români de etnie romă.

În dimineaţa zilei de joi, cei doi miniştri se vor deplasa la Câmpia Turzii, unde Franţa finanţează un proiect de cantină şcolară destinată copiilor provenind din familii defavorizate, mai precizează comunicatul Ambasadei Franţei.

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, şi ministrul-delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, au miercuri, la Bucureşti, întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, ministrii Muncii şi de Interne, Mariana Câmpeanu şi Mircea Duşa.

Cei doi miniştri francezi ai noului Guvern socialist au venit în România pentru a încerca să trateze în mod direct problema romilor, relansată în această vară în Franţa prin evacuarea taberelor, urmată de expulzări.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă