15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportTraian Băsescu: Comisia de Învăţământ din Senat, condusă de „năpraznica” Ecaterina Andronescu,...

Traian Băsescu: Comisia de Învăţământ din Senat, condusă de „năpraznica” Ecaterina Andronescu, a decis să protejeze furtul intelectual, modificând procedura de evaluare a lucrărilor de doctorat

Fostul președinte și șeful PMP, Traian Băsescu, acuză Comisia de Învăţământ din Senat că a decis, în unanimitate, „să protejeze furtul intelectual şi impostura politicienilor modificând procedura de evaluare a lucrărilor de doctorat”, după ce a respins cererea președintelui Klaus Iohannis pentru reexaminarea proiectului care ar favoriza plagiatorii.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Traian Băsescu susține că problema doctoratelor plagiate a devenit „imaginea hâdă a învăţământului superior românesc”.

„Frăţia PSD – PNL în apărarea doctorilor impostori sau România pare a nu avea nicio şansă! O armată de impostori, politicieni şi generali şi-au pavoazat CV-ul cu titlul de DOCTOR, furând, pur şi simplu, munca intelectuală a altora, cu teze de doctorat copiate şi fără valoare. Cei mai mulţi dintre doctorii impostori nici măcar nu ştiu conţinutul lucrărilor, pentru că de copierea textelor s-au ocupat tot soiul de secretare şi consilieri ai impostorilor. Această armată de impostori a devenit, în mod nedrept pentru cei care şi-au făcut cinstit doctoratul în zile şi nopţi de studiu şi cercetare, oglinda titlului de doctor, imaginea hâdă a învăţământului superior românesc”, susține Traian Băsescu, vineri seara, pe Facebook.

În acest context, el critică decizia Comisiei de Învățământ din Senat de a respinge cererea de reexaminare a proiectului Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență 4 / 2016, care stabilește noi reguli pentru școlile doctorale, formulată de președintele Iohannis.

 

„Comisia de Învăţământ din Senat, condusă de Năpraznica Ecaterina Andronescu şi formată din frăţia PSD-PNL, a decis, în unanimitate, să protejeze furtul intelectual şi impostura politicienilor modificând procedura de evaluare a lucrărilor de doctorat. Astfel, universităţile care au patronat furtul intelectual vor fi acelea care vor evalua lucrările de doctorat suspectate de plagiat. Adică hoţul se va controla singur în buzunare”, a continuat el.

Totodată, Băsescu a afirmat că este convins că șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, va cerceta cine a făcut traficul de influenţă. „Sunt convins că Laura Codruţa Koveşi va declanşa o anchetă să afle cine a făcut traficul de influenţă pentru modificarea legii”, a conchis el.

Plenul Senatului a adoptat, pe 9 mai, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind plagiatul, care a fost modificat în comisia de învăţământ şi care prevede, în varianta nouă, că acordarea sau retragerea titlului de doctor va fi făcută de Senatul universităţilor, nu de ministrul Educaţiei, aşa cum era prevăzut în Ordonanţa dată de Executiv.

Cererea de reexaminare nu a fost adoptată în Camera Deputaţilor din cauza lipsei cvorumului, mergând la amendare la Senat.

Punctul de vedere pe acest subiect, exprimat de senatoarea Ecaterina Andronescu încă din luna aprilie 2016, este însă acela că "nicăieri în lume nu există un consiliu deasupra Universității. Diploma este un document care atestă competențele pe care universitatea le-a construit prin programul de învățământ respectiv. Prin urmare, responsabilitatea obținerii unei diplome este a universității", consideră Ecaterina Andronescu.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă