12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportFotbalTottenham Hotspur și-a găsit antrenor italian celebru

Tottenham Hotspur și-a găsit antrenor italian celebru

Tottenham Hotspur are antrenor nou la echipă. Este vorba de Antonio Conte. Vestea a venit prin intermediul unei prezentări spectaculoase pe contul oficial de Twitter al clubului londonez.

“Suntem încântați să anunțăm numirea lui Antonio Conte ca antrenor principal! Contractul este valabil până în vara lui 2023, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon”, a fost comunicatul emis de gruparea din nordul Londrei, conform eurosport.ro.

Conform Daily Mail, Conte va avea un salariu anual de 13 milioane de £, devenind astfel al 3-lea cel mai bine plătit antrenor din Premier League, după Pep Guardiola (20 de milioane) și Jurgen Klopp (15 milioane).

Tottenham Hotspur și-a găsit antrenor repede după demiterea lui Nuno Esprito

Tottenham s-a mișcat mai repede decât era de așteptat după demiterea lui Nuno Espirito Santo și l-a convins pe Antonio Conte să preia echipa. Italianul a ajuns ieri la Londra pentru negocieri, iar aceste au fost finalizate aseară.
Conform renumitului jurnalist italian, Fabrizio Romano, Conte va semna un contract până în vara anului 2023 cu Tottenham Hotspur ca antrenor.
Ca atare, Conte va avea misiunea să salveze ce mai e de salvat din acest sezon și să creeze o echipă puternică pentru stagiunea următoare.

Așadar, Conte revine în Premier League după 3 ani. Antrenorul de 52 de ani a mai antrenat-o în Anglia pe Chelsea, în perioada 2016-2018, câștigând titlul în primul sezon și Cupa Angliei în cel de-al 2-ea.

Așa cum presa britanică anunța încă de ieri, Conte vrea aproximativ 150 de milioane de £, pe care să-i gestioneze după bunul plac pentru întărirea echipei.

Italianul a analizat în amănunt lotul lui Spurs și a constatat că are nevoie urgentă de un fundaș central, un mijlocaș coordonator și un atacant de bandă.

În egală măsură, Conte vrea garanții clare că Harry Kane își va prelungi contractul, nedorind să aibă surpriza că rămâne la finalul stagiunii fără golgheter. 

Tottenham Hotspur a respectat toate cerințele noului antrenor, ajungându-se ușor la o înțelegere.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă