Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Juniorii Georgeta Popescu şi Andrei Nica s-au intors cu aur de la Olimpiada de iarnă găzduită de Lausanne

#tipicRomânia! Halucinant! Avem campioni olimpici la monobob, dar nu avem piste de antrenament

Campionii olimpici de tineret în probele de monobob Georgeta Popescu şi Andrei Nica s-au intors de la Lausanne și au oferit primele declarații după performanțele de excepție obținute la Jocurile Olimpice de Iarnă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.01.2020 - 12:14

Georgeta Popescu a declarat că nu s-a trezit încă din visul minunat al câştigării probei de monobob şi că se bucură de faptul că a fost felicitată de preşedintele CIO, Thomas Bach. "A fost o mare surpriză această medalie de aur, timp de trei ani m-am antrenat în fiecare zi pentru ea. Competiţia a fost foarte grea, adversarele au fost mai tari ca niciodată, dar am reuşit să le înving. Momentul în care mi s-a cântat imnul mi-a ajuns la suflet. Încă nu m-am trezit din acest vis minunat. Mă bucur că am avut onoarea să mă felicite însuşi preşedintele CIO", a declarat Georgeta Popescu.

La rândul lui, Andrei Nica, de asemenea medaliat cu aur la monobob, a afirmat că nu se aștepta să ocupe primul loc. "Visul meu a fost să obţin o medalie olimpică, dar nu chiar pe cea de aur. Sunt foarte mândru să mă întorc cu capul sus în ţara mea şi să văd aşa mulţi oameni alături de noi astăzi. Am fost foarte emoţionat când mi s-a cântat imnul", a declarat Andrei Nica.

În vârstă de 17 ani, Georgeta Popescu şi Andrei Nica nu se mulţumesc doar cu medaliile de aur de la tineret. Monobobul feminin va deveni probă olimpică în 2022, la Beijing, la viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice.

Cei doi sportivi se pregătesc în străinătate şi îşi doresc ca în România să fie construită o pistă olimpică de bob pe care să se antreneze.

"La JO din 2026 vă promit că o să lupt să iau aceeaşi medalie. Voi dormi cu medalia sub pernă, căci e un vis. Mi-aş dori o pistă în România, pentru că este foarte greu, cu bugetul, să ajungem în alte ţări să ne antrenăm. Un cantonament în străinătate costă foarte multe mii de euro", a spus Georgeta Popescu.

"Mi-am îndeplinit obiectivul pe care îl aveam până acum, acum vreau să îmi impun un scop mai înalt. Voi face tot posibilul să iau medalia de aur şi la Jocurile Olimpice mari. Ne-ar ajuta foarte mult să avem o pistă, dar ne descurcăm cum putem, ne sacrificăm. Acum am nevoie de puţină odihnă, apoi o voi lua de la capăt cu antrenamentele şi cu şcoala. Profesorii sunt foarte înţelegători, ma susţin şi vreau să le mulţumesc", a spus Andrei Nica.

Delegaţia României a cucerit la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne şi o medalie de bronz. Ramona Ionel a urcat pe treapta a treia a podiumului la patinaj viteză sprint, în proba mixtă internaţională.

Comentarii

loading...