25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSportTiki taka gripată, Barcelona pierde două puncte de aur

Tiki taka gripată, Barcelona pierde două puncte de aur

Barcelona era condamnată să câștige cu Celta Vigo, echipă modestă din partea inferioară a clasamentului, pentru a se păstra cu șanse la un nou titlu în La Liga. Presiunea rezultatului și-a pus amprenta pe jocul catalanilor, unul mai degrabă modest și care a produs deschiderea de scor doar grație momentului de geniu al lui Messi, pasă în loc de șut direct la o lovitură liberă, transformată în gol de atacantul Luis Suarez.

În ciuda unei posesii modeste, gazdele au egalat imediat după pauză prin Smolov și au reușit să-și țină departe de propriul careu mult mai valoroșii adversari. Pe fondul jocului cenușiu, Barcelona inventează o tiki taka cu devieri rapide în interiorul careului de 16 metri iar oportunistul Luis Suarez lovește din nou la mijlocul reprizei secunde.

Cu două minute înainte de final Celta Vigo primește ușor o lovitură liberă și Aspas păcălește zidul cu un șut cu efect care duce mingea în plasă sub privirile neputincioase ale portarului. Barcelona câștigă un punct, trece pe primul loc în clasament peste Real dar madrilenii, cu un meci mai puțin și avantajul rezultatelor directe (0 – 0 pe Nou Camp și 2 – 0 Santiago Bernadeu), sunt mari favoriți să câștige campionatul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă