13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportTeodorovici, despre reorganizarea ANAF: E normal ca agenţia să fie separată de...

Teodorovici, despre reorganizarea ANAF: E normal ca agenţia să fie separată de Ministerul Finanţelor

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a declarat, miercuri, că este normal ca ANAF să fie o agenţie separată de minister. Teodorovici a precizat că a vorbit cu premierul Ponta această idee şi că persoanele din board-ul ANAF vor fi desemnate transparent, pe criterii pur profesionale, anunţă Mediafax.

Am discutat ieri cu primul ministru această idee, chiar el a menţionat ieri seară acest lucru. Este o continuare a reformei ANAF şi este o abordare precum şi alte state, precum fiscul american, cum funcţionează. Este normal să fie aşa, este o desprindere de Ministerul de Finanţe. Ministerul Finanţelor este cel care face politica în acest domeniu, dar trebuie să fie şi o agenţie separată şi cu o mai mare independenţă, inclusiv pentru cei care ocupă funcţii de conducere pentru a avea o mai mare siguranţă în ceea ce au de făcut şi de implementat în activitatea dânşilor“, a precizat Teodorovici.

CITEŞTE ŞI  Şeful ANAF: Reforma agenţiei nu se poate finaliza din poziția de “rudă săracă” a Ministerului Finanţelor

În legătură cu criteriile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele alese în board-ul ANAF, Teodorovici a spus că urmează să fie consultări între Guvern, Parlament, preşedinte şi va fi o desemnare “transparentă, pe criterii pur profesionale”.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la Palatul Victoria, că doreşte înfiinţarea unui “board al ANAF” care să asigure implementarea politicilor bugetare, precizând că vrea să continue modernizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă