6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSportTenisWTA a decis! Turneele de tenis feminin se reiau în China

WTA a decis! Turneele de tenis feminin se reiau în China

Women’s Tennis Association (WTA), organizaţia care gestionează circuitul profesionist feminin de tenis, va relua organizarea de turnee în China din septembrie.

„WTA ridică suspendarea pentru găzduirea turneelor de către China, acestea se vor relua din septembrie”, se arată într-un comunicat al WTA.

WTA a anulat în 2022 toate evenimentele în China, decizie ce fusese luată chiar din decembrie 2021, după ce jucătoarea Shuai Peng fusese dată dispărută după acuzaţii de agresiune sexuală contra unui înalt demnitar chinez, publicate pe o reţea de socializare. Postarea a fost însă rapid ştearsă, orice comentariu cenzurat, iar mai târziu chiar Peng a susţinut că nu a făcut acele acuzaţii.

La începutul acestui an, WTA a solicitat autorităţilor chineze să poată avea o întrevedere privată cu jucătoarea Shuai Peng, înaintea unei eventuale reveniri a circuitului în China.

WTA cerea „să o întâlnească – în privat – pe Peng, pentru a discuta situaţia sa”, sublinia instanţa cu sediul în Florida (Statele Unite).

„Am primit confirmarea că Peng este în siguranţă şi că beneficiază de confort, însă nu am întâlnit-o încă personal”, continua textul.

Peng, laureată la Wimbledon şi Roland Garros la dublu, care a împlinit 37 de ani pe 8 ianuarie, iar în prezent este retrasă din activitate, a dispărut timp de aproape trei săptămâni în decembrie 2021, după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier Gaoli Zhang de agresiune sexuală, în cadrul unei relaţii între cei doi care a durat mai mulţi ani.

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, şi jurnalişti de la cotidianul sportiv francez L’Equipe au putut discuta cu Shuai Peng în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, din februarie 2022, însă jucătoarea era însoţită.

WTA a decis, în decembrie 2021, să renunţe la organizarea turneelor sale de toamnă în ţara asiatică, în ciuda mizelor financiare enorme, dar în septembrie 2022 a anunţat că „în conformitate cu un contract pe termen lung”, circuitul ar putea reveni în China în 2023, în funcţie de evoluţia situaţiei lui Shuai Peng.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Stilul e Mirel din Turnu Măgurele

Miercuri seară, într-o emisiune televizată, Marcel Ciolacu a avut o reacție dură la adresa opoziției. El consideră că membrii ei văd mereu probleme,...

Sindicaliștii din Sănătate pichetează astăzi spitalele

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" continuă astăzi protestele, în intervalul orar 12:00 – 12:30, în timpul pauzei de masă, urmând a fi pichetate unităţile sanitare, "fără...

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...
Ultima oră
Pe aceeași temă