12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportTenisUn fost lider mondial a declarat forfait pentru turneul WTA 250 Transylvania...

Un fost lider mondial a declarat forfait pentru turneul WTA 250 Transylvania Open

Cehoaica Karolina Pliskova, numărul 36 WTA, a declarat forfait pentru turneul Transylvania Open, care va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 14-22 octombrie.

Fost lider mondial al clasamentului WTA, Pliskova nu va putea participa din cauza unei accidentări la încheietura mâinii.

La turneul de la Cluj-Napoca vor participa, însă, jucătoarea franceză Carolin Garcia (10 WTA), croata Donna Vekic (20 WTA), ucraineanca Anhelina Kalinina (28 WTA), rusoaica Ana Blinkova (40 WTA) – campioana en titre, americanca Alycia Parks (43 WTA) și rusoaica Anastasia Pavliucenkova (86 WTA).

Cinci românce vor intra direct pe tabloul principal de simplu, Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse.

Transylvania Open, ales cel mai bun turneu din lume la categoria WTA 250 în 2022, va fi găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu premii în valoare de 259.000 de dolari şi 280 de puncte WTA puse în joc (pentru campioană).

La primele două ediţii ale turneului, trofeul la simplu a fost câştigat de estoniana Anett Kontaveit (2021) şi de rusoaica Ana Blinkova (2022).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă