20.9 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportTenisTrei românce, calificate în optimile de finală ale turneului WTA Ţiriac Foundation

Trei românce, calificate în optimile de finală ale turneului WTA Ţiriac Foundation

Ana Bogdan, Irina Bara şi Andreea Mitu s-au calificat în optimile de finală ale turneului Ţiriac Foundation Trophy, de categorie WTA 125, care are loc în această perioadă la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti.

Principala favorită a competiției, Ana Bogdan (62 WTA) a câştigat dramatic meciul cu italianca Nuria Brancaccio (23 ani, 207 WTA), cu 5-7, 7-5, 6-3, după aproape trei ore de joc.

Meciul a fost echilibrat de la un capăt la altul, diferenţa fiind făcută de detalii. Primul set a fost adjudecat cu 7-5 de italiancă, după un break reuşit la 5-5. Brancaccio a condus în actul secund cu 5-2 şi se părea că soarta partidei a decisă, însă Ana Bogdan a revenit formidabil, a salvat trei mingi de meci consecutive, la 5-4 pentru italiancă, iar apoi a câştigat setul cu 7-5, după o serie de cinci ghemuri la rând. Românca a fost condusă şi în decisiv, cu 3-1, dar a reuşit o nouă revenire incredibilă, cu cinci ghemuri consecutive (6-3).

În turul secund, Ana Bogdan o va înfrunta pe australianca Astra Sharma (28 ani, 216 WTA).

Irina Bara (28 ani, 185 WTA) a învins şi ea o jucătoare italiană, Camilla Rosatello (28 ani, 279 WTA), venită din calificări, cu 7-5, 6-1, după o oră şi 17 minute. Bara a mai învins-o pe Rosatello în 2017, în optimi la Santa Margherita, cu un scor asemănător, 6-1, 7-5.

În optimi, Bara o va înfrunta pe letona Darja Semenistaja (20 ani, 143 WTA), cap de serie numărul opt, pe care a învins-o anul acesta la Bodrum, în sferturi, cu 2-6, 7-5, 6-1.

Andreea Mitu (31 ani, 309 WTA) a învins-o pe spaniola Carlota Martinez Cirez (22 ani, 222 WTA), cu 6-1, 6-3, după o oră şi 14 minute, chiar dacă a făcut 8 duble greşeli.

În turul următor, Mitu o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Jaqueline Cristian, a treia favorită, şi elveţianca Lulu Sun.

Bogdan, Bara şi Mitu şi-au asigurat fiecare câte 2.000 de dolari şi 15 puncte WTA.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Klaus Iohannis se va întâlni marți cu Joe Biden la Casa Albă

Preşedintele SUA, Joe Biden, se întâlneşte marţi la Casa Albă cu preşedintele României, Klaus Iohannis. Cei doi lideri vor sărbători 20 de ani de...

Vizita de lucru a Președintelui României, Klaus Iohannis, în Statele Unite ale Americii

Comunicat de presă Vizita de lucru a Președintelui României, Klaus Iohannis, în Statele Unite ale AmericiiPreședintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8...

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Temperaturile vor urca la 28 de grade, după 15 mai

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade...
Ultima oră
Pe aceeași temă