19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportTenisSorana Cîrstea, OUT de la Transylvania Open, după ce a fost învinsă...

Sorana Cîrstea, OUT de la Transylvania Open, după ce a fost învinsă de o cvasinecunoscută! Gabriela Ruse, victorie de senzație

Sorana Cîrstea, principala favorită, a părăsit turneul WTA 250 Transylvania Open, după ce a fost învinsă în primul tur de germanca Eva Lys, în două seturi, cu 6-3, 6-3. În alt meci, Gabriela Ruse s-a calificat spectaculos în optimile de finală, după ce a învins-o pe a doua favorită, americanca Alycia Parks, cu 6-2, 1-6, 6-4.

Sorana Cîrstea s-a înclinat după o oră şi 12 minute în faţa unei cvasinecunoscute de 21 de ani născută la Kiev, ocupanta locului 133 în lume.

Românca a avut un procentaj redus la punctele cu serviciul şi comis numeroase greşeli, spre deosebire de adversara sa, care a fost mult mai exactă.

Victoria Evei Lys este a doua mare surpriză produsă la Transylvania Open, după ce Gabriela Ruse s-a calificat spectaculos în optimile de finală, după ce a învins-o marţi seara pe a doua favorită, americanca Alycia Parks, cu 6-2, 1-6, 6-4.

Beneficiara unui wild card, Ruse a trecut de partenera sa din proba de dublu după două ore şi 17 minute. Românca a controlat primul set, pe care l-a câştigat cu 6-2, dar a fost dominată în actul secund, pe care Parks (22 ani, 54 WTA) l-a câştigat cu un sec 6-1. Americanca a avut 3-0 şi 4-2 în decisiv, dar Ruse a revenit spectaculos şi s-a impus cu 6-4, după patru ghemuri consecutive.

Gabriela Ruse şi-a asigurat un cec de 4.220 de dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe maghiara Anna Bondar (26 ani, 116 WTA).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă