13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportTenisSorana Cîrstea, în formă de zile mari. Românca e în optimile turneului...

Sorana Cîrstea, în formă de zile mari. Românca e în optimile turneului de la Miami

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale turneului de tenis WTA 1.000 de la Miami, după ce a surclasat-o pe Karolina Muchova, în două seturi, cu 7-5, 6-1.

Jucătoarea noastră, clasată pe locul 74 în ierarhia WTA, s-a impus în faţa cehoaicei după o oră şi 31 de minute. În primul set, Muchova, locul 55 WTA, a condus cu 2-0, 3-1 şi 5-3, dar Cîrstea a reuşit să întoarcă scorul şi să câştige cu 7-5. Românca a dominat actul secund, în care s-a impus cu 6-1, după o serie de cinci ghemuri.

Muchova a câştigat ambele dueluri anterioare cu Cîrstea, cu 6-3, 2-6, 7-7 (9/7) în turul al treilea la US Open în 2020 şi cu 6-4, 7-6 (7/4) în optimi la Dubai anul acesta.

Grație acestui succes, Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 96.955 de dolari şi 120 de puncte WTA.

În optimi, jucătoarea din Târgoviște va înfrunta o altă cehoaică, pe Marketa Vondrousova, care a dispus cu 6-1, 6-2 de conaţionala Karolina Pliskova.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Institutul Național de Administrație oferă inteligență artificială pentru prefecți și subprefecți

Institutul Național de Administrație (INA) și-a lansat oferta programelor de formare profesională pentru anul 2024, primele module noi fiind cele despre utilizarea inteligenței artificiale. INA...
Ultima oră
Pe aceeași temă