18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportTenisRafael Nadal nu va juca la Roland Garros. Ibericul a dezvăluit când...

Rafael Nadal nu va juca la Roland Garros. Ibericul a dezvăluit când se va retrage din tenis

Tenismanul Rafael Nadal a anunţat joi că nu va participa la următoarea ediţie de la Roland Garros, turneu pe care l-a câștigat de 14 ori. Totodată, ibericul a mai declarat că intenţionează ca anul viitor să fie ultimul pentru el ca jucător profesionist.

„Ar putea fi un obiectiv să încerc să ajung la sfârşitul anului şi să pot să joc în Cupa Davis. Şi să încerc să abordez anul viitor cu nişte garanţii. Cred că va fi ultimul meu an”, a spus Nadal la sediul academiei sale din Manacor.

„Dacă voi continua să joc chiar acum, nu cred că voi putea s-o fac anul viitor. Nu merg la Roland Garros, nu voi juca lunile acestea, iar intenţia mea este ca anul viitor să fie ultimul. Să pot să joc la turneele la care vreau, ca să-mi iau rămas bun de la cei care m-au marcat”, a adăugat el.

La 36 de ani, Nadal a suferit o accidentare la psoas (muşchiul flexor al şoldului) în turul al doilea de la Australian Open, pe 18 ianuarie, când s-a înclinat în trei seturi în faţa americanului Mackenzie McDonald.

Campionul iberic nu a mai participat de atunci la nicio competiţie oficială, ratând în special turneele de categoria Masters 1.000 de la Monte Carlo, Madrid şi Roma, pe suprafaţa sa favorită, zgura. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă