18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportTenisO dublă câștigătoare de Grand Slam își întrerupe cariera în tenis

O dublă câștigătoare de Grand Slam își întrerupe cariera în tenis

Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova, de două ori campioană la Wimbledon, a anunţat luni că este însărcinată şi îşi întrerupe cariera, cu puţin înainte de începerea turneului de Grand Slam de la Australian Open.

„În această primă zi a anului 2024, am vrut să vă urez un an nou fericit şi să vă împărtăşesc această veste îmbucurătoare: Jiri şi cu mine vom primi un copil în familia noastră în această vară!”, a anunţat jucătoarea pe contul ei de Instagram.

Kvitova, clasată pe locul 17 WTA, s-a căsătorit cu antrenorul său Jiri Vanek în iulie 2023.

„Deşi îmi vor lipsi călătoria mea anuală în Australia şi competiţiile în sportul pe care îl iubesc, aştept cu nerăbdare să petrec timp acasă, pentru a pregăti acest nou capitol interesant din viaţa noastră”, a adăugat ea.

Campioană la Wimbledon în 2011 şi 2014, Kvitova, în vârstă de 33 de ani, are 31 de titluri cucerite de-a lungul carierei în circuitul WTA.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

MAE dublează secțiile de votare din străinătate față de 2019

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a declarat că în cadrul alegerilor europarlamentare din 9 iunie, MAE va coordona organizarea a peste 900 de secții...

Paris Saint-Germain a cucerit titlul cu numărul 12 în Franța

Chiar dacă a remizat pe teren propriu, scor 3-3, în partida cu Le Havre, Paris Saint-Germain a cucerit titlul de campioană a Franţei, după...

Anunț făcut de ministrul Educației. Cum își pot echivala unii elevi examenul de bacalaureat

Conform declarației ministrului Educației, Ligia Deca, elevii care au obținut premii individuale la concursurile sau olimpiadele școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației vor putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă