12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportTenisNovak Djokovic merge mai departe la Australian Open. Sârbul a bifat victoria...

Novak Djokovic merge mai departe la Australian Open. Sârbul a bifat victoria cu numărul 90 la Melbourne

Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, a debutat cu dreptul la Australian Open, duminică, la Melbourne, după ce l-a învins în patru seturi, scor 6-2, 6-7 (5/7), 6-3, 6-4, pe tânărul jucător croat Dino Prizmic, venit din calificări.

Novak Djokovic, care are în palmares nu mai puțin de 10 titluri câștigate la Australian Open, a avut nevoie de patru ore de joc pentru a-l învinge pe croatul în vârstă de 18 ani, aflat la prima experiență pe tabloul principal la un turneu de Grand Slam.

După un prim set câştigat de Djokovic, croatul a reuşit să se impună la tiebreak în setul secund, iar apoi i-a creat destule probleme sârbului în următoarele două seturi, încheiate însă cu victoria campionului en titre, a cărui experienţă şi-a spus cuvântul în acest joc.

Novak Djokovic a câştigat ultimele 29 de meciuri disputate la Australian Open, unde a înregistrat în total 90 de victorii şi 8 înfrângeri pe parcursul carierei sale.

El va juca în turul secund cu învingătorul partidei dintre australienii Alexei Popyrin şi Marc Polmans, ultimul fiind beneficiarul unui wild-card oferit de organizatori.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă