14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiHalep, depistată dopată

Halep, depistată dopată

Simona Halep a anunţat, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a suspendat-o pe Simona Halep provizoriu. Jucătoarea de tenis a fost depistată cu o substanță interizăs la US Open.

Simona Halep, depistată dopată

Substanța cu care a fost “prinsă” Simona Halep se numește roxadustat și este un medicament anti-anemie, care se folosește în tratamentul pacienților cu dializă. De altfel, printre beneficiile sale, îmbunătățește și disponibilitatea fierului în organism, dar crește și nivelul hemoglobinei.

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Mi s-a spus că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate foarte mică. Este cel mai mare șoc din viața mea! De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi merge până în “pânzele albe” să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală. Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a transmis jucătoarea Simona Halep pe pagina sa de Twitter.

Ceea ce este cel mai important, este faptul că Simona Halep nu a fost deloc ajutată de consumul acelei substanțe. Ea a fost chiar eliminată de jucătoarea ucraineană, Daria Snigur, încă din runda inaugurală a Openului American.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă