20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportTenisDeținătorul trofeului, eliminat în turul secund al Australian Open

Deținătorul trofeului, eliminat în turul secund al Australian Open

Rafael Nadal, deţinătorul titlului, a fost eliminat în turul al doilea al Australian Open, fiind învins în trei seturi, 6-4, 6-4, 7-5, de americanul Mackenzie McDonald, într-o partidă disputată miercuri la Melbourne.

Nadal (36 ani), deţinătorul recordului de titluri cucerite în Marele Şlem (22), a suferit o leziune la şoldul stâng, în momentul în care a încercat să returneze o minge, în ultimul ghem al setului secund. El a revenit pe teren după ce a primit îngrijiri medicale, însă jocul său a fost clar afectat, nereuşind să mai facă faţă ritmului impus de adversarul său.

Campionul iberic, numărul doi mondial şi principalul favorit al competiţiei de la antipozi, ratează astfel şansa de a-şi apăra coroana cucerită anul trecut la Australian Open, în urma unei reveniri spectaculoase în finala cu Daniil Medvedev, după ce rusul reuşise să câştige primele două seturi.

Mackenzie McDonald, ocupantul locului 65 ATP, îl va înfrunta în turul următor pe câştigătorul meciului dintre japonezul Yoshihito Nishioka, număru 31 pe lista capilor de serie, şi cehul Dalibor Svrcina, venit din calificări.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!



Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Hezbollah anunță că a bombardat nordul Israelului

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat că a vizat intens ţinte militare în nordul Israelului şi, pentru prima dată, o bază militară de lângă...

Sezon de vis pentru „corbii albaștri”! Corvinul, din Liga a 2-a, în Europa League

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara a câștigat în premieră Cupa României și va evolua din nou în cupele europene după 42 de ani de pauză. Corvinul...

Presupusul autor al atacului împotriva premierului slovac a fost acuzat de tentativă de omor cu premeditare

Poliţia l-a acuzat joi pe presupusul autor al atacului armat asupra premierului slovac, populistul Robert Fico, de "tentativă de omor cu premeditare, din răzbunare",...
Ultima oră
Pe aceeași temă