12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportTenisArina Sabalenka, în finala Australian Open

Arina Sabalenka, în finala Australian Open

Belarusa Arina Sabalenka s-a calificat în finala turneului de Grand Slam de la Australian Open, după ce a învins-o în două seturi, cu 7-6 (7/2), 6-4, pe tenismena de origine americană Coco Gauff.

În vârstă de 25 de ani, Sabalenka şi-a luat cu această ocazie revanşa după eşecul suferit în faţa americancei în finala US Open 2023. Gauff venea după o serie de 12 victorii consecutive în Marele Şlem. Ea era neînvinsă de a debutul sezonului 2024 (10 victorii consecutive până joi), reuşind să-şi apere titlul la Auckland (Noua Zeelandă), la începutul acestei luni.

Arina Sabalenka îşi va apăra titlul la antipozi în faţa câştigătoarei meciului dintre chinezoaica Qinwen Zheng (15 WTA) şi ucraineanca Daiana Iastremska (93 WTA), venită din calificări.

Belarusa este prima jucătoare care dispută două finale consecutive la Australian Open, după Serena Williams, calificată în ultimul act la ediţiile din 2016 ş 2017.

Sabalenka speră, totodată, să devină prima jucătoare care câştige trofeul la Melbourne doi ani la rând, după Victoria Azarenka, compatrioata sa, campioană în 2012 şi 2013.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Incident sângeros la o școală din Wisconsin, SUA! Polițiștii au împușcat mortal un elev

Polițiștii americani au împușcat mortal un elev care ar fi avut o armă. Incidentul a avut loc în fața unei școli din Wisconsin. Autoritățile...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă