12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportTenisAmericanii nu se uită la bani. Cele mai mari premii din istorie...

Americanii nu se uită la bani. Cele mai mari premii din istorie la ediția din acest an a US Open

Ediția din acest an a turneului de Grand Slam de la US Open va pune la bătaie premii record, în valoare de 65 de milioane de dolari.

Organizatorii de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, care se va disputa în perioada 28 august – 10 septembrie, au anunțat că vor oferi premii totale în valoare 65 de milioane de dolari. Vorbim, astfel, de un nou record absolut în privința premiilor la un turneu de Grand Slam. Spre comparație, la Wimbledon premiile au totalizat 57 de milioane de dolari.

Premiile puse la bătaie în acest an sunt cu 8% mai mari față de ediția precedentă, când au fost oferite 60 de milioane de dolari.

Totodată, ediția din acest an de la Flushing Meadows sărbătorește împlinirea a jumătate de secol de egalitate a plăţilor pentru tabloul feminin și cel masculin.

Campionul şi campioana de la US Open vor încasa câte un cec în valoare de trei milioane de dolari, în timp ce toţi jucătorii care vor accede pe tabloul principal al turneului vor primi suma minimă de 81.500 de dolari. Faza calificărilor va oferi, de asemenea, premii importante, cu 22.000 de dolari pentru cei care vor disputa primul tur şi 45.000 de dolari pentru cei care vor accede în turul al treilea.

În așteptarea verdictului din cazul de dopaj, Simona Halep a fost introdusă de organizatorii de la US Open pe lista preliminară cu jucătoare care vor participa la ediția din acest an a turneului american. Este pentru prima dată de la suspendarea provizorie primită în octombrie 2022 când dubla câștigătoare de Grand Slam este introdusă pe lista preliminară a unui turneu. Totuși, șansele ca sportiva noastră să joace sunt minime. Cu 17 zile înainte de startul US Open, Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) nu a anunțat încă un verdict în cazul ei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă