15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportTăriceanu susține că PSD și ALDE “au subestimat reacția sistemului” propunând ordonanțele...

Tăriceanu susține că PSD și ALDE “au subestimat reacția sistemului” propunând ordonanțele privind grațierea și modificarea Codurilor penale: “Iohannis este angajat într-o luptă politică pe viață și pe moarte”

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut la postul de televiziune B1 TV că PSD și ALDE “au subestimat reacția sistemului” prin propunerea ordonanțelor privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

"Cred că ar fi trebuit în prealabil o anumită pregătire în sens comunicațional. E un deficit pe care, eu, coparticipant în această coaliție, mi-l asum. E adevărat că nu am anticipat ceea ce a urmat: descinderea președintelui la ședința de guvern, manifestația de stradă, președintele care se duce în mijlocul participanților să-i ațâțe și continuarea acestui război. Probabil că am subestimat reacția sistemului. Deranjul e foarte mare după cum se vede", a afirmat duminică Tăriceanu, la B1 TV.

Tăriceanu a explicat că atât el cât și Liviu Dragnea nu au adoptat o atitudine belicoasă.

"Și Liviu Dragnea și eu nu am adoptat o atitudine belicoasă. Chiar de la momentul Sevil Shhaideh, am adoptat o poziție care mai degrabă presupunea că vrem să găsim o soluție.(…) Iohannis este angajat într-o luptă politică pe viață și pe moarte pentru că este mandatul lui în joc", a adăugat Tăriceanu.

El a precizat că Guvernul, care deși are "unele sincope", va merge înainte.

"Am avut o discuție astăzi nu numai cu Liviu Dragnea, dar și cu alți colegi din PSD șI ALDE. Nu avem de gând să renunțăm. Avem această legitimitate politică care este mai puternică decât orice alt guvern. Este un guvern care nu are nici o lună de la învestire, care poate cu anumite sincope pe care le observ și eu, o să meargă înainte. Este și o lipsă de experiență a unora, dar o să depășim acest moment", a punctat Tăriceanu.

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă