19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportTăriceanu: În PNL constat un deficit de democracţie şi dezbatere

Tăriceanu: În PNL constat un deficit de democracţie şi dezbatere

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, că PNL există un deficit de democraţie şi dezbatere, potrivit b1.ro.

Întrebat cum vede partidul în prezent, liberalul a răspuns: „În PNL constat un deficit de democracţie şi dezbatere. Deficit de democratie pentru că în opinia mea, un partid democratic trebuie să conţină mai multe puncte de vedere, trebuie să fie un partid al incluziunii şi nu al excluderii. Nu trebuie să ne mirăm că încet încet o să apară iniţiative care o să încerce să facă dezbateri în afara partidului”.

El a mai spus că partidul nu poate să meargă pe o linie dictată de o majoritate care neglijează minoritatea.

„Un partid cu cât reuseste să stimuleze debazterile interne devine mai puternic şi mai unit, în mod paradoxal, pentru că oamenii aia se simt părtaşi la luarea unei decizii. Un partid modern nu poate să meargă pe o linie dictată de o majoritate care neglijează minoritatea”, a mai spus Tăriceanu.

„Ce se întâmplă în PNL acum este marca prezenţei la guvernare, există o anumită dedicaţie, preocupare pe aspectele guvernării. Foarte mulţi colegi din PNL sunt convinşi că cel mai important scop este câştigarea alegerilor prezidenţiale. Care este avantajul dacă din 2014 dă preşedintele României. Este un avantaj în sensul percepţiei publice. Şi după aceea? Ce urmează? Cel mai important este postul de prim-ministru pentru proiectele noastre”, a mai spus Tăriceanu.

Întrebat dacă PNL câştigă fiind în USL, Tăriceanu a răspuns: „Nu ştiu. PNL la 20% nu pare să înregistreze vreun progres, după cum nici PSD nu pare. Cred în necesitatea demonstării faţă de electorat că 2 partide îşi asumă pe deplin responsabilităţile şi îşi duc la îndeplinire angajamentele”.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă