26.9 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăSportSurse: PRM va primi un post de viceprimar al Capitalei

Surse: PRM va primi un post de viceprimar al Capitalei

Consilierii PDL au reusit, in urma negocierilor din acest weekend, sa convinga PRM sa se alature democrat-liberalilor si PNG pentru a forma o noua majoritate in CGMB, primind postul de viceprimar ocupat in prezent de Robert Ionescu (PNG) au declarat, pentru NewsIn, surse municipale.

Schimbarea va avea loc marti intr-o sedinta extraordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ce va avea loc imediat dupa cea ordinara, noul viceprimar urmand sa fie peremistul Victor Iovici. Ionescu va primi un post in administratia centrala, precizeaza aceleasi surse.

Prin aceasta cedare, PDL isi pastreaza postul de viceprimar detinut de Mircea Raicu si reuseste sa impiedice intentia PSD de a forma o noua majoritate in CGMB, alaturi de PNL si PRM. Consilierii acestor partide au convocat sedinta extraordinara prin care Robert Ionescu si Mircea Raicu ar fi fost inlocuiti in postul de viceprimar cu Doru Giugula (PSD) si Victor Iovici (PRM).

Pe 28 mai, surse apropiate democrat-liberalilor declarau ca Daniel Fuciu, consilier din partea PNG, care facea parte din coalitia PDL-PNG, majoritara in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), cu 28 de locuri din 55, este pe cale sa se mute la PSD, negociind pentru functia de secretar general al organizatiei Ilfov.

Potrivit surselor citate, Daniel Fuciu a plecat din PNG in PSD, primind o functie executiva la organizatia PSD Ilfov.

Plecarea lui Fuciu a lasat fara majoritate in consiliu coalitia PDL-PNG. PDL detine 24 de locuri in CGMB, PNG trei, in prezent, dupa plecarea lui Daniel Fuciu, PSD detine 17 locuri (dupa venirea lui Fuciu), PNL opt locuri, iar PRM trei locuri.

Cele mai citite

Hunter își nenorocește electoral tatăl

Hunter Biden, fiul poznaș al președintelui american care abia se mai ține pe picioare, în sondaje fiind deja prăbușit, a fost găsit vinovat de...

BEC anunță noi rezultate provizorii la europarlamentare: PSD-PNL 48,57% AUR 14,93%, ADU 8,7

Alianţa Electorală PSD PNL a obţinut 48,57% din voturi la alegerile europarlamentare, Alianţa AUR - 14,93%, iar Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei - 8,7%,...

Maia Sandu se întâlnește cu Marcel Ciolacu la București

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se întâlnește cu premierul României, Marcel Ciolacu, la București, în ziua de 13 iunie 2024. Șefa de stat a Republicii...
Ultima oră
Pe aceeași temă