21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportFOTO: Cioloș, întâlnire cu Juncker și Tusk, pe Aeroportul Henri Coandă. Ce...

FOTO: Cioloș, întâlnire cu Juncker și Tusk, pe Aeroportul Henri Coandă. Ce au discutat oficialii

UPDATE 23.51: Dacian Cioloș a discutat cu Jean-Claude Juncker și Donald Tusk despre actuala situație politică din România, a precizat premierul desemnat, pentru Mediafax.

“A fost, în primul rând, o întâlnire amicală, pentru că au fost cei doi preşedinţi pe care îi cunosc de mai de mult, dar am profitat şi am discutat şi despre situaţia politică din România, despre constituirea noului guvern şi mai ales despre programul de guvernare, în contextul în care, în perioada următoare, o să avem unele negocieri cu Comisia Europeană şi legate de buget, şi am avut deja o primă discuţie cu preşedintele Juncker pe acest subiect”, a spus Dacian Cioloş.

Întrebat dacă Juncker şi Tusk au făcut o escală anume pentru această întrevedere, în drum spre summit-ul G20 din Turcia, Cioloş a spus că a fost anunţat vineri de prezenţa liderilor europeni: “Eu am fost anunţat ieri (vineri – n.r.) că, în drum spre Antalya, vor face o escală şi sigur că m-am bucurat să pot să am această discuţie direct cu dânşii, înainte de o eventuală deplasare a mea la Bruxelles”.

——

UPDATE 19.19: O fotografie cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, șeful Consiliului European, Donald Tusk, și Dacian Cioloș a apărut, sâmbătă seară, pe contul de Twitter al Comisiei Europene. 

Juncker şi Tusk au făcut o escală la Bucureşti pentru a se întâlni cu premierul desemnat Dacian Cioloş în drumul spre Turcia, unde cei doi oficiali europeni participă la summit-ul G20 de la Ankara.

Poza a fost distribuită pe contul românesc al Comisiei Europene, fiind făcută de purtătorul de cuvânt al preşedintelui Comisiei Europene, Mina Andreeva. “Continuăm să lucrăm împreună pentru Europa”, se arată în mesajul publicat de Mina Andreeva.

Întâlnirea a avut loc în Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu și prim-ministrul desemnat Dacian Cioloș se vor întâlni, sâmbătă după-amiază, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, relatează Agerpres, citând surse oficiale. 

Întâlnirea ar urma să aibă loc în Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, în timpul unei escale pe care oficialul european o face la București.

 

Cele mai citite

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...

Mesajul de Paște al SRI-ului: “Nu credem până nu…”

Mesajul viral postat pe rețelele sociale de către Serviciul Român de Informații (SRI) în ziua de Paște a adunat rapid aprecieri și distribuiri. „Nu...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...
Ultima oră
Pe aceeași temă