15.4 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportStrategii de pariere sportivă online bazate pe statistică și clasamente

Strategii de pariere sportivă online bazate pe statistică și clasamente

În acest articol îți vom prezenta importanța analizării cu atenție a statisticilor de pierdere și câștig și a clasamentelor, a utilizării matematicii sau a unor informații relevante, pentru a crea o strategie de pariere eficientă.

Având în vedere că majoritatea caselor de pariuri cum ar fi betfair formează un sistem elaborat în baza cărora sunt stabilite cotele, se consideră că fiecare dintre noi își poate crea un mecanism individual sau colectiv care să ne facă să fim cu un pas în fața agențiilor de pariuri. în acest caz, este necesar să înțelegi felul în care operatorii de pariuri utilizează rezultatele oferite de experții în statistică și matematică pentru a-ți oferi avantaje considerabile. Trebuie să menționăm faptul că rezultatele trecute nu îți oferă o garanție pentru rezultatele din prezent sau viitor, ci ele constituie un punct de plecare sau un indicativ nu foarte precis al unor probabile rezultate din viitor.

Menține aceeași strategie o perioadă îndelungată

Este important să ții cont de acest fapt în momentul în care îți stabilești strategia de a paria, lăsându-se astfel o marjă de eroare. Totodată, în momentul în care ai stabilit care este cea mai bună strategie de abordare a pariurilor, trebuie să o menții pe parcursul unei perioade mai lungi de timp, de cel puțin 3 luni sau chiar un an, iar mai apoi îți poți evalua rezultatele propriului tău sistem de pariere, pentru a găsi erorile și pentru a-l putea îmbunătății.

În cazul în care vrei să pariez pe faulturi ori pe cartonașe, ai putea să consulți articolul pe care Jay Williams Emmanuel Akogyrem și Jeremy R. Williams l-au conceput, care se numește “Meta-analiza leziunilor de fotbal pe gazon artificial și pe iarbă naturală”. Acest articol poate fi un punct de plecare asupra unei abordări statistice corecte pentru a determina frecvența accidentărilor și a momentelor în care acestea se întâmplă.

Pariul pe momentul înscrierii golurilor

O altă variantă de a paria este aceea pe intervalul în care se înscrie golul, iar un articol foarte sugestiv în acest sens este acela al lui Oliver Rubner cu numele de “Cum este influențat viitorul unui meci de trecut său? Concepte și analiză statistică.” Titlul este extrem de sugestiv iar formulele matematice utilizate și modelele explicate ce pot fi înțelese de oricine fac din acest articol un punct important de plecare chiar și pentru statisticienii amatori care nu au dobândit încă foarte multe cunoștințe solide în acest domeniu.

Un aspect ce nu poate fi ignorat este faptul că fiecare ligă este tratată diferențiat, având particularități specifice și, totodată, există niște tendințe generale, care aparent, se repetă regulat în majoritatea meciurilor de fotbal.

Alege pariurile “sigure”

De asemenea, un alt aspect extrem de important este acela de a găsi pariurile valoroase și pe cele sigure. Cu siguranță știi că pariurile care au cote fixe îți pot aduce pierderi, deoarece acestea pot să nu arate de fiecare dată probabilitatea reală ca pariul să-ți aducă un câștig. Astfel, lucrarea scrisă de John Goddard și Ioannis Asimakoloulos intitulată “Modelarea rezultatelor meciurilor de fotbal și a eficientei pariurilor în cote fixe” reprezintă un ajutor real pentru a rezolva această problemă. Acești autori au adunat date strânse în decurs de 15 ani, așadar putem afirma faptul că această lucrare te poate aduce aproape de cele mai sigure și de valoare pariuri.

După cum ai observat, acest articol nu ți-a adus o strategie clară de pariere, ci reprezintă un ajutor, studii de specialitate scrise de profesioniști cu zeci de ani de experiență în domeniu, pe care le poți consulta și care te pot aduce mai aproape de rezultatele pe care ți le dorești. Astfel, utilizarea clasamentelor și statisticilor din trecut pot constituie un avantaj pentru meciurile din prezent.

Repetabilitatea evenimentelor

Trebuie să înțelegi că o strategie extrem de importantă este aceea bazată pe tendința de repetabilitate a unui fapt în mod constant. De asemenea, trebuie să analizezi cu atenție evenimentele care se repetă și predispoziția pe care aceste evenimente o au de a se repeta și în viitor. Aceasta poate fi o strategie de pariere extrem de eficientă de care poți ține cont.

Documentează-te

De asemenea, te poți documenta de pe orice  site pentru a găsi media de goluri pe meci a unor echipe și astfel poți calcula probabilitatea pentru anumite rezultate și mai apoi poți stabili dacă o cotă pe care casa de pariuri a oferit-o este destul de bună și relevantă.

În concluzie, utilizarea unor statistici sau clasamente din trecut pot fi destul de relevante pentru meciurile viitoare și te pot ajuta să ai o rată de succes mai bună. Este necesar să acorzi destul timp, răbdare și energie pentru a putea pune la punct o strategie eficientă, care să îți aducă venituri suplimentare din pariurile sportive online, pe termen lung.

Cele mai citite

CSM Bucureşti – Metz 24-27. „Tigroaicele”, aproape de eliminarea din Liga Campionilor

Formația de handbal feminin CSM Bucureşti este foarte aproape de eliminarea din Liga Campionilor, după ce a pierdut prima manșă a sferturilor de finală...

Recent eliberat din închisoare, prins în flagrant în timp ce transporta 7 grame de heroină

La data de 26.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au decis reținerea unui individ,...

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...
Ultima oră
Pe aceeași temă