19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportStolojan nu va candida la nicio funcţie în conducerea PDL

Stolojan nu va candida la nicio funcţie în conducerea PDL

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a precizat joi seară că nu va mai candida pentru nicio funcţie în cadrul alegerilor interne din partid şi a motivat că este momentul unui schimb de generaţii la nivelul conducerii tuturor partidelor. În cadrul unei emisiuni la Antena 3, actualul prim-vicepreşedinte al PDL a fost întrebat pentru ce funcţie va candida la apropiatele alegeri interne din cadrul partidului. “Pentru niciuna”, a fost răspunsul lui Stolojan.

“Este rândul tinerilor care s-au format în partid. Nu mă retrag, rămân membru al PDL, dar cred că a sosit momentul unui schimb de generaţii la conducerea nu numai a PDL, a tuturor partidelor”, a argumentat el.Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a afirmat joi seară că în urma situaţiei create prin decizia CCR privind Legea educaţiei premierul Emil Boc nu ar trebui să plece din fruntea Guvernului, iar o demisia a acestuia ar fi o greşeală.

Întrebat dacă premierul Boc şi-ar fi înaintat demisia miercuri seară, Stolojan a infirmat. “Premierul Boc n-are de ce să-şi dea demisia, ar fi o greşeală dacă ar face acest lucru, este un om care-şi vede de treabă, este corect, munceşte foarte mult. Să aşteptăm motivaţia CCR, data trecută a spus că nu s-a dezbătut public, deci nu a avut o problemă de constituţionalitate pe fond” a spus Stolojan.

Potrivit NewsIn, liderul PDL a menţionat că, în opinia sa, actuala coaliţie va supravieţui acestei situaţii create prin decizia CCR privind neconstituţionalitatea angajării răspunderii pe Legea educaţiei. “(Coaliţia – n.r.) Rezistă pentru că, din păcate, ceea ce ni se arată ca alternativă nu e în regulă”, a explicat el, adăugând că actualul arc guvernamental trebuie să fie păstrat pentru că are “programul de reforme necesar în etapa actuală”.

Pe de altă parte, întrebat dacă au avut loc discuţii pentru a prelua conducerea Guvernului, Stolojan a răspuns că nu şi că nici nu şi-ar dori acest lucru. Liderul PDL a susţinut că nu crede că ar fi persoana potrivită “pentru a gira o coaliţie”. El a explicat că, din această perspectivă, Emil Boc, în calitate de preşedinte al PDL “poate gestiona mult mai bine o coaliţie politică”.

 

Cele mai citite

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

Românii sunt cel mai mult interesați de mașini marca Audi, BMW și Volkswagen 

Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă