12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportStolojan: FMI, CE şi BM au sugerat PDL să se realizeze consensul...

Stolojan: FMI, CE şi BM au sugerat PDL să se realizeze consensul naţional asupra priorităţilor ţării

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, luni seară, că reprezentanţii FMI, ai Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale au sugerat democrat-liberalilor că în România ar trebui să se realizeze un consens naţional în privinţa priorităţilor ţării în perioada 2014 – 2020, potrivit Mediafax.

Stolojan a făcut această precizare după discuţia reprezentanţilor PDL cu delegaţia FMI, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale, care a avut loc la sediul PDL din strada Aleea Modrogan.

“Tot legat de discuţiile avute cu această delegaţie a FMI, a Comisiei Europene, a Băncii Mondiale, mi s-a sugerat din nou, pentru că iar suntem ţară latină şi ni se sugerează tot timpul anumite lucruri, şi anume, la fel să reuşim să realizăm un consens naţional asupra priorităţilor României în perioada 2014-2020, care să fie finanţate şi cu fonduri europene, şi evident negociate cu Comisia Europeană. E un obiectiv naţional, să sperăm că USL, care deţine majoritatea în Parlament, va înţelege acest mesaj că e nevoie de un consens naţional pe aceste priorităţi”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Theodor Stolojan.

La rândul său, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat că PDL va propune Guvernului stabilirea unei liste naţionale de investiţii.

“O să propunem, în acest sens, Guvernului stabilirea unei liste naţionale de investiţii, să ştim ce lucrări se vor continua în ţara asta şi care se vor opri, pentru că multe investiţii, e adevărat, nu-şi au rostul. Va trebui să avem o listă naţională şi suntem de acord şi noi, PDL, s-o stabilim şi care să fie urmată de toate guvernele ce se vor succede în ţara asta”, a adăugat Vasile Blaga.

La întâlnirea cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale, care a avut loc la sediul PDL din Aleea Modrogan, au fost prezenţi din partea democrat-liberalilor Vasile Blaga, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur şi Andrea Paul.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă