10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportSteaua a învins Timișoara în derby-ul Superligii Naționale de rugby

Steaua a învins Timișoara în derby-ul Superligii Naționale de rugby

Unicul eseu al meciului a fost marcat de închizătorul fijian Eseria Vueti, care a fructificat un superb efort colectiv al pachetului de înaintare. Restul punctelor au fost marcate, pentru roș-albaștri, de fundașul Melinte, din tentative de țintă, o transformare și trei lovituri de pedeapsă. La bănățeni, Luke Samoa a valorificat trei lovituri de pedeapsă.

Cheia jocului a fost apărarea extrem de eficientă a steliștilor. În prima repriză ei au închis atent spațiile și au încercat să ducă multe baloane la linia de treisferturi. Încercarea a venit în urma unei grămezi ordonate care s-a dus cu întregul contur în terenul advers de țintă.

În partea a doua, jocul s-a transformat într-unul de uzură, placajele abundând de o parte și de alta. Pe acest fond au apărut și elementele de indisciplină, astfel că fiecare echipă a primit câte două cartonașe galbene. Au fost eliminați temporar câte 10 minute Florescu și Eseria Vueti de la Steaua, respectiv Conache și Rus de la Timișoara. 

După acest succes, Steaua a ajuns la un total de 14 puncte și se află pe locul secund al clasamentului, lider fiind CSM București, cu 15 puncte. Tigrii au beneficiat de un joc mai ușor, învingând cu bonus ofensiv Tomitanii Constanța, scor 50-5, cu raport al eseurilor de 7-1. CSM Știința Baia Mare s-a impus cu bonificație în meciul cu Gloria Buzău, scor 61-7.

În această rundă s-a înregistrat și primul rezultat de egalitate din ediție, Dinamo București și Universitatea Cluj remizând, 25-25, în pofida faptului că dinamoviștii au condus încă din start cu 10-0.

 

Clasamentul Superligii Naționale, după trei runde:

1.    CSM București 15 puncte (3 bonusuri ofensive)
2.    Steaua 14 (2 bonusuri ofensive)
3.    CSM Știința Baia Mare 11 puncte (2 bonusuri ofensive și unul defensiv)
4.    Timișoara Saracens 10 puncte (un bonus ofensiv și unul defensiv)
5.    Gloria Buzău 5 puncte (un bonus defensiv)
6.    Universitatea Cluj 2 puncte
7.    Dinamo 2 puncte
8.    Tomitanii Constanța 0 puncte

La victorie se acordă patru puncte, iar în cazul unei remize o echipă acumulează două puncte. Bonusul ofensiv se acordă echipei care marchează patru eseuri cel puțin într-un meci și învinge la o diferență minimă de 8 puncte. Bonificația defensivă recompensează echipa care pierde o partidă la maximum 7 puncte.

 

Elvir Koljic poate fi noul Cămătaru din Bănie

Pe Stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova s-a desfășurat partida dintre Universitatea Craiova și Viitorul Constanța, contând pentru etapa a noua a Ligii I. Capul de afiș al rundei a fost foarte așteptat de microbiști care s-au gândi la precedentul duel din Bănie, în play-off-ul campionatului trecut, când s-a consemnat o remiză spectaculoasă, 3-3.

Oltenii au fost privați de două dintre piesele de bază, vedeta Mitriță, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, dar și mijlocașul elvețian Fedele, eliminat în meciul anterior, la Mediaș. Jocul a început perfect pentru Craiova, Elvir Koljic reușind un gol superb în minutul 3, când a șutat fără preluare, de la 20 de metri, imparabil.

Repriza a fost dominată copios de gazde, care și-au mai creat cel puțin patru mari ocazii, balonul lovind de două ori stâlpii porții lui Buzbuchi. Echipa constănțeană a evoluat apatic, Ianis Hagi sau Drăguș, doi dintre oamenii la care erau așteptări mari, fiind ieșiți din formă.  La pauză a fost doar 1-0, cu toate că dacă tabela ar fi indicat 3-0, nimeni nu ar fi putut contesta superioritatea echipei locale.

Repriza secundă a început simetric, Koljic marcând în minutul 48, cu o superbă lovitură de cap, la centrarea din corner a lui Cicâldău, mijlocaș transferat în Bănie chiar de la Viitorul Constanța.

Jocul s-a mai echilibrat după acest gol, însă juveții au conservat diferența până la final, impunându-se cu 2-0. Cel mai bun om de pe teren a fost Koljic, atacantul pe care presa din Bosnia-Herțegovina îl vede drept înlocuitor al celebrului Dzeko.

Cu alură de baschetbalist, înalt de 1,91 cm, Koljic se află la al patrulea gol în trei meciuri la Craiova, iar statisticile sale arată că în ultimele 10 partide oficiale a marcat de 12 ori. Deși este prematur iar proporțiile trebuie păstrate, oamenii din anturajul Craiovei susțin că niciodată echipa nu a avut un astfel de atacant, de la reînființarea din 2013. De asemenea, mulți au îndrăznit chiar să compare jocul său cu cel prestat de legendarul Rodion Cămătaru, în perioada Craiova Maxima. Cu acest succes, Universitatea Craiova a intrat în locurile de play-off, cu 14 puncte.

 

Stadionul ”Ion Oblemenco” omologat pentru rugby

Recent, Federația Română de Rugby a efectuat o inspecție la Stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova, care are o capacitate de 30 000 de locuri. Arena din Bănie a fost omologată pentru jocul cu balonul oval, fiind foarte posibil ca în primăvara lui 2019 naționala României să dispute o partidă din Cupa Europei la Craiova. Jocul de rugby are o frumoasă tradiție în regiunea oltenească, existând, de-a lungul timpului, echipe la Craiova, Balș, Berbești, etc.
 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă