9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialZiua si scandalul

Ziua si scandalul

Cu multi ani in urma, era o reclama care ne recomanda: “Nici o zi fara peste oceanic”. Era cel mai ieftin aliment, exista din abundenta si trebuia sa inlocuiasca un alt produs alimentar de baza, carnea, care lipsea cu desavarsire. Daca transferam intreaga poveste de atunci astazi, in lumea fotbalului de la noi, atunci sloganul ar putea sa sune: “Nici o zi fara un scandal in fotbal, fie el cat de mic”. Asa, sa nu se plictiseasca lumea, sa nu uite ca exista Steaua, Dinamo, Rapid, ca cei mici din provincie deschid mai putin gura. Ca din senin a izbucnit scandalul care i-a prins in hora pe Dorinel Munteanu si managerul Stelei, Mihai Stoica, privind demiterea lui Zenga. O poveste care practic nu mai intereseaza acum pe nimeni si fusese uitata. Din cauza cui a plecat Zenga de la Steaua? – asta-i problema care ii framanta pe toti. Brusc s-au uitat prietenii, acuzele si jignirile curg din ambele tabere, este scos in fata si Dumitru Dumitriu, inlocuitorul italianului in ultimele trei etape, mazilit apoi de ros-albastri, ca are si el ceva de spus.
In soseaua Stefan cel Mare scandalul e si el in floare. Unii sustin ca infrangerea de la Sofia in fata celor de la Levski se digera greu, ca si eliminarea din Cupa, si s-au inflamat spiritele. Dinamo s-a distantat de Steaua la cinci puncte, dar amanuntul nu mai conteaza si se pare nu misca pe nimeni. Linistea si armonia nu le priesc nici “cainilor”, asa ca au pus-o de un scandal intre cei doi oameni care conduc destinele gruparii, Nicolae Badea si Ioan Becali. Pretextul s-a gasit usor, “satelitul” Dinamo II si antrenorul italian Esio Gelain, care nu isi justifica salariul de 60.000 de dolari. Si, de aici, poate pleaca si o eventuala scindare.
In Giulesti ne-am obisnuit cu disputele lui George Copos cu Dinu Gheorghe si Razvan Lucescu, care nu reusesc sa se puna de acord. Daca giulestenii au reusit sa elimine Feyenoord si sa invinga pe Rennes, atunci ei sunt pentru patron cea mai buna echipa din Europa. Pierde Rapidul la Bistrita, parerea se schimba brusc si “visiniii” devin automat rusinea campionatului, iar Copos incepe sa planga dupa banii investiti. Este suficient ca presa sa faca simple speculatii pe seama meciului cu Sahtior, unde se intalnesc pe banca tatal si fiul, si Lucescu Junior sare ca ars si ne spune ca nu pricepem nimic din fotbal si face ironica recomandare sa nu se mai joace meciul.
Adunarea Generala a Ligii Profesioniste, la care a fost reales Dumitru Dragomir, a fost prea linistita, asa ca avea nevoie de o ciorovaiala cat de mica, ca altfel nu se putea. Asa ca incidentul dintre fratii Becali si presedintele CFR Cluj, Iuliu Muresan, care se acuza reciproc, dar nu recunosc, a umplut golul. Intrebarea pe care si-o pune orice om de bun-simt, amator de fotbal sau nu, este: Cui folosesc toate scandalurile si de ce sunt intretinute cu atata insistenta? Fotbalului in nici un caz. Sau, de ce nu, asa ne-am obisnuit din lipsa de performante.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă