17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialViciu, atât de aproape de Real Madrid!

Viciu, atât de aproape de Real Madrid!

La nici 20 de ani, mulţi tineri nu au ieşit încă din oraşul lor. Fotbalistul Adrian Ioan Viciu a „bifat” deja 7 cluburi la care a jucat în România şi Spania.

S-a născut şi a debutat la Tg. Mureş, a jucat la Dinamo Bucureşti şi Liberty Salonta, a ajuns la juniorii lui Cadiz, Real Madrid şi Atletico Madrid, iar acum apără poarta Sportului Studenţesc. Este fotbalist, se numeşte Adrian Ioan Viciu şi nu a împlinit încă 20 de ani.
După Vlad Chirichieş sau Mihai Răduţ, doi copii de 20 de ani care au „gustat” mai întâi din fotbalul profesionist din străinătate (primul la FC Porto, al doilea la Sporting Lisabona), dar s-au întors să joace în Liga I, un alt fotbalist tânăr urmează acelaşi drum. Adrian Viciu, portarul Sportului Studenţesc, s-a făcut deja remarcat, deşi a adunat numai două meciuri în primul eşalon, cele din jocurile echipei sale cu Oţelul Galaţi şi Gloria Bistriţa. El are în spate, însă, un sezon întreg în Liga a II-a, fiind unul dintre fotbalişii care au contribuit masiv la revenirea Sportului pe prima scenă după patru sezoane.

A „costat” 10 mingi de fotbal

Povestea puştiului este fascinantă. Avea 7-8 ani când tatăl său l-a „împins” spre ASA Tg. Mureş, unde mai întâi a fost jucător de câmp. Purta un tricou al Braziliei, cu numele lui Bebe¬to pe el, de aici venind şi porecla pe care încă o mai are: Bebe.
La 12 ani ar fi putut da lovitura: l-a vrut Dinamo Bucureşti! Şi a şi ajuns în Ştefan cel Mare în schimbul a… 10 mingi de fotbal şi unui rând de echipament. Numai că aici nu l-a prea băgat nimeni în seamă, ba chiar nu i s-a oferit nici un contract, aşa că s-a reorientat şi a ajuns la Liberty Salonta.
A urmat afirmarea. A ajuns în echipele naţionale „mici” ale României (Under 15, Under 16) şi a fost remarcat de un impresar iberic. La 15 ani a ajuns în Spania, la un trial organizat la San Sebastian, iar oficialii clubului Cadiz, din liga a doua, i-au oferit un contract pe trei ani. Mai mult, în scurt timp, văzând în el un portar de perspectivă, Real Madrid a cum¬părat jumătate din contractul său, românul ajungând, astfel, să fie deţinut în coproprietate de Cadiz şi Real.
Din păcate, totul s-a năruit în momentul în care Cadiz a retrogradat din a doua în a treia ligă. Toţi jucătorii au fost puşi pe liber, iar Viciu a încercat să ajungă la Atletico Madrid, împins de impresar. S-a şi antrenat acolo timp de trei luni, dar spune că aceea a fost una dintre cele mai negre perioade din cariera sa.
Nu a rămas la Madrid şi, după o revenire temporară la echipa din Tg. Mureş, în vara anului trecut a ales Sportul Studenţesc pentru a-şi continua cariera.

Visul său: Steaua

Deşi a îmbrăcat tricoul lui Dinamo, Adrian Viciu spune că visul său este de a evolua la Steaua, formaţia sa favorită. „Mi-aş dori foarte mult să joc la Steaua, sunt stelist de mic şi sper să mi se îndeplinească visul, după ce voi fi căpătat suficientă experienţă pentru a evolua la echipa mea de suflet”, spune portarul.
Îi are ca idoli pe Buffon şi Casillas, iar Juventus Torino este formaţia unde i-ar plăcea să evolueze în străinătate. Până atunci însă, îşi face treaba în „Gaşca nebună” din Regie.

COTĂ
300.000 de euro
În acest moment, un posibil transfer al lui Viciu este evaluat la 300.000 euro de site-ul specia¬lizat „transfermarkt”. Pentru un portar de sub 20 de ani suma este foarte bună. Culmea e că echipa care l-a vrut la începutul acestui sezon a fost… Dinamo, care a uitat că l-a avut în curte în urmă cu 6-7 ani şi l-a considerat a fi fără perspectivă.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă