12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUn egal cu multe suspine

Un egal cu multe suspine

Contrar asteptarilor si promisiunilor, Steaua nu a reusit decat un egal cu Betis Sevilla, 0-0, care nemultumeste pe toata lumea. Poate ca remiza nu ar fi cantarit atat de greu si nu ar fi starnit atatea suspine si regrete daca nu venea dupa numai doua ore de la senzationala victorie a Rapidului in fata celor de la Hamburg.
Motive sunt suficiente. Dupa un parcurs de exceptie care a adus echipa campioana in primavara europeana, Steaua pornea ca favorita, inaintea Rapidului, in lupta pentru un loc cat mai sus in Cupa UEFA. O recomandau evolutia foarte buna a echipei si rezultatele obtinute in cursa calificarii, dar si faptul ca, in timp ce Betis se lupta sa scape de retrogradare in Spania, Hamburg se bate la titlu cu Bayern Munchen in Germania! Numai ca lucrurile s-au inversat, echipa momentului este Rapid si acest lucru se digera greu in Ghencea. Amanunt pana la urma mai putin important daca Steaua, chiar si dupa egalul cu Betis, ar fi avut o evolutie care sa o apropie de cea din sezonul trecut.
Steaua are un nou antrenor, Cosmin Olaroiu, care l-a inlocuit pe Protasov, artizanul succeselor ros-albastrilor din toamna, laudat pentru readucerea spiritului ofensiv in Ghencea, care avea obligatia sa duca mai departe tot ce a construit ucraineanul. Obligatiile lui Olaroiu au fost ingrate din capul locului, riscul unor comparatii fiind inevitabil. Steaua joaca, din pacate, altceva. S-a vazut in meciul cu Heerenveen, iar partitura s-a repetat in disputa cu Betis. Steaua si-a pierdut fantezia, a devenit o echipa stereotipa si mult prea precauta, disciplinata tactic, care de multe ori da senzatia ca i s-au taiat aripile. Radoi, scos din linia fundasilor centrali de Protasov, nu isi mai gaseste locul la mijlocul terenului. Steaua a revenit la sabloanele clasice cu baloane care ii cauta pe Dica si Iacob.
Linia mediana, reabilitata de fostul antrenor, nu isi gaseste cadenta in incercarea de a nu iesi din tiparele unei lectii invatate la antrenament. O tactica usor de descifrat pentru un adversar de talia lui Betis, care, cu un presing nimicitor, a stopat elanul ros-albastrilor. Jucatorii Stelei au jucat cu daruire, au facut risipa de energie, dar au fost surprinsi de jocul agresiv al oaspetilor care nu au venit la Bucuresti sa se apere.
Teama de un rezultat defavorabil a inmuiat picioarele stelistilor, anuntand rezultatul final, care convine de minune celor de la Betis. Prin comparatie cu ce a jucat Steaua in sezonul trecut, e firesc faptul ca Olaroiu apare ca principalul vinovat, chiar daca vina nu-i apartine in intregime. Steaua a ramas din nou datoare fanilor sai. Olaroiu se poate reabilita la Sevilla, unde nu-l asteapta un meci usor. Steaua trebuie obligatoriu sa inscrie si Olaroiu sa renunte la jocul prudent pe care i-l imputa toata lumea.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă