18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTricolorii, fără frică de francezi

Tricolorii, fără frică de francezi

Delegaţia României va decola în această după-amiază spre Paris. Tricolorii şi antrenorul lor Răzvan Lucescu sunt siguri că nu le va fi imposibil să se impună pe Stade de France, mai ales că bieloruşii au reuşit această performanţă în urmă cu câteva săptămâni.

Tricolorii au efectuat aseară ultimul antrenament în ţară, la Mogoşoaia, urmând ca azi, la ora 17.00, să plece spre Paris, acolo unde sâmbătă seara vor întâlni naţionala Franţei într-un meci contând pentru preliminariile Euro 2012. Mâine, la ora 12.45, ora locală, în sala de conferinţe a hotelului „Renaissance La Defense” va avea loc singura conferinţa de presă oficială a selecţionerului Răzvan Lucescu, alături de care se vor afla unul sau doi jucători ai României, urmând ca seara, la ora 19.15, pe „Stade de France”, să fie programat antrenamentul oficial.

După ultimul antrenament de la Mogoşoaia, fundaşul Răzvan Raţ a declarat că primei reprezentative nu îi va fi imposibil să se impună în meciul contra Franţei, având în vedere că formaţia Belarusului a câştigat pe Stade de France. „Va fi un meci foarte greu, din punctul de vedere al presei imposibil de câştigat. Chiar dacă sunt critici, România are puterea să învingă la Paris. Depinde de noi, jucătorii, ce putem face pe teren. E clar că avem nevoie de victorie. Dacă va fi un egal, vom depinde şi de alte rezultate. Dacă Belarus a reuşit o victorie în Franţa, nici României nu îi este imposibil acest lucru. Important e să dăm noi mai mult decât în meciurile cu Albania şi Belarus. Belarus a putut să învingă în Franţa, dar a avut jumătate de ocazie cu noi”, a spus Raţ.

Întrebat ce i-ar trebui echipei naţionale ca să câştige meciul din Franţa, Raţ a răspuns: „Multă încredere, multă dărui­re, să ştim exact ce avem de făcut pe teren, să prindem o zi bună şi puţin noroc. La echipa naţională este o presiune normală. Se cere mult de la echipa naţională şi nu are cum să nu fie tensiune, dar presiunea poate fi şi una pozitivă. E clar însă că presiunea este mai mare atunci când nu ai rezultate”. Răzvan Raţ a afirmat că la echipa naţională toţi jucătorii sunt motivaţi. „Te motivezi doar când eşti în tricoul echipei naţionale. Problema noastră principală este că nu avem rezultate în ciuda jocului bine prestat, mai ales în meciul cu Belarus”, a completat Raţ.

Fundaşul român a precizat că la echipa naţională nu există o problemă în ceea ce priveşte jucătorul care va purta tricoul cu numărul 10. „A fost purtat şi pe la alte echipe naţionale şi pe la alte echipe de club de aşa-zise genii, dar nu trebuie să fii un Maradona sau un pui de Maradona ca să joci cu numărul 10. Pentru mine nu are nici un fel de importanţă cine poartă numărul 10″, a subliniat Raţ.

Meciul Franţa-România va avea loc sâmbătă, de la ora 22.00, în grupa D de calificare la Euro 2012, şi va fi transmis în direct de Pro TV. 

Franţa, încă o accidentare

Mijlocaşul Alou Diarra s-a accidentat, ieri, la antrenamentul naţionalei Franţei, el părăsind şedinţa de pregătire deoarece avea probleme la piciorul drept. Diarra s-a retras la baza de la Clairefontaine alături de medicul Fabrice Briand şi fizioterapeutul Thierry Cambon, iar o eventuală absenţă a acestuia la meciul cu România ar fi o lovitură dură pentru selecţionerul Laurent Blanc, care, mai ales la ultimele şedinţe de pregătire, a pus accentul pe defensivă.  Francezii ar putea rămâne şi fără Abou Diaby, care nu s-a antrenat marţi. În plus, este foarte probabil ca Anthony Réveillère să ocupe postul de fundaş dreapta în locul lui Bacary Sagna, indisponibil. Laurent Blanc a apelat pentru antrenamentul de ieri la patru atacanţi de la tineret: Emmanuel Rivière, David Ngog, Djamel Bakar şi Yohan Mollo.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă