10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialTrei "finale" si multe meciuri tensionate

Trei “finale” si multe meciuri tensionate

Meciurile preliminare din zona europeana se vor incheia azi, atunci cand vom cunoaste cele zece echipe calificate direct pentru turneul final al Campionatului Mondial din 2008, dar si cele sase formatii clasate pe locurile secunde care vor fi nevoite sa mai dispute inca doua partide, tur/retur, de baraj, pentru a primi biletele pentru marea competitie de anul viitor.
Din cele zece locuri rezervate prin calificare directa Europei se cunosc deja sapte ocupante. Ucraina, Olanda, Polonia, Portugalia, Croatia, Anglia si Italia sunt deja cu biletele in buzunar indiferent de ceea ce se va intampla azi. Alaturi de ele, Suedia e la fel de sigura de prezenta la CM pentru ca joaca azi cu Islanda, acasa, si ar trebui sa nu fie invinsa pentru a-si pastra nu numai locul secund, ci si calificarea directa de pe locul secund! Asadar, putem urca la opt numarul echipelor deja calificate.
Raman in calcul doua locuri directe si sase pentru baraje. De fapt, cinci pentru baraje pentru ca Norvegia are asigurat locul secund in grupa din care Italia este deja calificata.

Noi si… restul lumii

Dupa cum se stie, Romania isi joaca si ea, indirect, sansa de a ajunge la baraj, dar despre cele ce se pot intampla in grupa noastra scriem intr-un alt material. Ramane, asadar, situatia in celelalte grupe.
– In grupa a 2-a toata lumea se intreaba cine va fi pe pozitia secunda, dupa Ucraina, care e deja calificata. Trioul Turcia (20 de puncte)-Danemarca (19)-Grecia (18) pastreaza sanse, cele mai mari fiind ale elevilor lui Fatih Terim, care au nevoie de un succes in Albania pentru locul 2. Grecia joaca acasa cu Georgia, iar Danemarca in Kazahstan, ambele avand nevoie de succese pentru a spera.
– Grupa a 3-a programeaza o adevarata finala pentru locul de baraj, Portugalia fiind deja calificata: Slovacia-Rusia. Cele doua sunt la egalitate de puncte, 22, invingatoarea ocupand locul secund. Daca va fi egal, departajarea va depinde si de rezultatul dintre cele doua din tur, cand a fost egal, 1-1.
– Cea mai fierbinte situatie este in grupa a 4-a, acolo unde patru formatii se lupta pentru primele doua locuri! Culmea e ca echipa care conduce grupul, Israelul, are cele mai putine sanse sa ramana pe pozitie, si asta pentru ca, asemenea Romaniei, nu joaca azi. Franta are nevoie de o victorie acasa, cu Ciprul, pentru a ocupa prima pozitie, in timp ce jocul Irlanda-Elvetia este o adevarata finala pentru locul doi, gazdele avand nevoie de victorie pentru a merge mai departe, egalul sau victoria elvetienilor ducandu-i pe acestia la baraj.
– Grupa a 5-a este prima “rezolvata”, cu Italia calificata si Norvegia la baraj, iar grupa a 6-a ne ofera doua calificate direct indiferent de rezultatele de azi, Polonia si Anglia.
– Ajungem la grupa a 7-a, care programeaza in aceasta seara un meci in transee: Serbia-Muntenegru (19 puncte)-Bosnia-Hertegovina (16)! Daca sarbii inving sau fac egal, se califica de pe primul loc. Situatia se schimba daca bat oaspetii, la orice scor, ei urmand a depasi gazdele la rezultatele directe, dar venind dupa Spania (17), care are de indeplinit o formalitate, victoria in San Marino!
– Ultima grupa, a 8-a, ne ofera o echipa a Croatiei deja calificata si una a Suediei care joaca acasa cu Islanda si nu trebuie sa piarda pentru a-si asigura calificarea directa de pe locul secund.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă