9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialTehnicianul primului inotator roman medaliat olimpic, antrenor federal

Tehnicianul primului inotator roman medaliat olimpic, antrenor federal

La sediul Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern, a avut loc ieri examenul pentru ocuparea postului de antrenor federal de inot, singurul candidat fiind Octavian Tileaga, antrenorul care l-a “crescut” si alaturi de care Razvan Florea a obtinut bronzul la JO de la Atena, prima medalie olimpica a natatiei masculine romanesti. In fata examinatorilor, tehnicianul a sustinut o proba scrisa, pentru care a fost notat cu 9,82, si un interviu pentru care a primit 9,84.
“Nu mi-am facut probleme ca m-as fi putut incurca la vreun subiect pentru ca erau probleme de specialitate de care ne lovim in fiecare zi. Nu m-am temut decat sa nu fiu sub asteptarile colegilor mei”, a spus Octavian Tileaga. Faptul ca se va ocupa de coordonarea tuturor loturilor nationale, nu doar de unul sau cativa sportivi, nu-l sperie pe noul “federal”. “Pentru mine este o provocare. Am o multime de idei pe care voi incerca sa le implementez si sper sa reusesc. Cum la seniori avem o trupa puternica, pentru inceput imi voi indrepta atentia in special spre generatia de maine, adica spre juniori si copii”, a mai spus Octavian Tileaga, fara sa-si ascunda bucuria ca ramane aproape de inotul de inalta performanta, de care era in pericol sa se indeparteze dupa ce fostul sau elev a optat pentru un alt antrenor.

“Navetist de Constanta” impreuna cu presedintele FR de Atletism

Octavian Tileaga isi va intra in “paine” la federatie abia de luna viitoare dupa Adunarea Generala si Campionatele Nationale. “Vreau sa termin ce-am inceput. Vreau sa fiu alaturi de juniorii pe care i-am preluat dupa despartirea de Razvan Florea la nationalele din noiembrie si apoi imi voi lua postul de la federatie in primire”, a precizat Tileaga, constantean de origine, care tot de atunci isi va muta domiciliul la Hotelul Sport din Capitala. El nu este insa singurul constantean care va face naveta, in aceeasi situatie fiind si Ilie Floroiu, presedintele FR de Atletism. “Cu Iliuta sunt bun prieten si am discutat deja cu el sa mergem acasa o data cu masina mea, o data cu a lui. Oricum nu cred ca se va intampla la fiecare sfarsit de saptamana”, a spus Octavian Tileaga. Pana cand Tileaga isi va prelua postul, de problemele federale se va ocupa Gigi Perjaru, fostul ocupant al functiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă