10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialSpre o finala Tomis - Rulmentul!

Spre o finala Tomis – Rulmentul!

Tehnicianul Dumitru Musi considera ca echipa CS Tomis va reusi sa depaseasca formatia islandeza Valur Reykjavik la “stiinta jocului”, in prima mansa a semifinalelor Challenge Cup, programata duminica, la Constanta. “Ca forta fizica sunt peste noi, joaca foarte obstructionist si deseori dincolo de limita regulamentului, insa noi stam mai bine la stiinta jocului si vom incerca sa profitam de acest lucru. Le-am explicat jucatoarelor mele ca, spre deosebire de campionat, unde ai etape programate indiferent de rezultat, in cupele europene este ca la ruleta ruseasca – cine pierde iese din competitie”, a spus Musi, care s-a declarat multumit de faptul ca echipa sa a reusit “sa-si depaseasca conditia” si sa castige opt meciuri consecutive in campionat si trei in Challenge Cup. “Calificarea in semifinalele acestei competitii este importanta, insa o adevarata performanta ar fi jucarea unei finale. Avem unele probleme de uzura a echipei, iar eventualele disparitii sunt foarte greu de inlocuit”.
Finantatorul echipei Tomis, Gheorghe Slabu, a afirmat ca jucatoarele vor incasa prime substantiale daca vor obtine calificarea in Challenge Cup. “M-am gandit si la aspectul material si doresc sa ofer fetelor prime financiare deosebite, dar numai in cazul in care se califica in finala. Vor fi cu siguranta cele mai mari prime din istoria clubului”, a declarat Slabu.
Meciul retur dintre CS Tomis si Valur Reykjavik va avea loc pe 23 aprilie, in Islanda.

Mariana Tarca vrea o diferenta confortabila
Tot in acest weekend va juca in semifinalele aceleiasi competitii si Rulmentul Brasov, care va intalni azi, pe teren propriu, echipa franceza Merignac, de la ora 19. Returul acestui joc va avea loc pe 23 aprilie, de la ora 17, la Bordeaux.
Antrenoarea Mariana Tarca a declarat ca Rulmentul Brasov trebuie sa-si asigure o diferenta confortabila in partida din prima mansa cu echipa franceza Merignac, programata, sambata, la Brasov, in semifinalele Challenge Cup. Tarca a precizat ca prestatia mai putin satisfacatoare a echipei brasovene din partida de campionat de miercuri, cu Jolidon Cluj, a fost o simpla intamplare si jucatoarele se vor mobiliza mai mult pentru meciul cu Merignac. “Imi place atmosfera din echipa si cred ca asta conteaza enorm in astfel de momente. Este important ca fetele sa fie sigure pe ele, sa constientizeze ca sunt in fata unei performante extraordinare si ca au marea sansa de a ajunge in finala. Trebuie sa ne asiguram o diferenta confortabila inca din partida de la Brasov. Ne va fi mult mai usor pentru ca vom avea o sala plina de partea noastra, iar publicul va fi asa cum ne-a obisnuit, al optulea jucator”, a spus Mariana Tarca.
Sa speram ca, dupa cele doua semifinale, vom consemna o finala senzationala in Challenge Cup: Tomis Constanta – Rulmentul Brasov! Dupa performanta baietilor (Steaua – calificare in finala Challenge Cup), e si randul fetelor!

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă