9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSi-au luat "cristal" de la Pitesti!

Si-au luat “cristal” de la Pitesti!

Dinamo a avut si “briliant”, pe Mutu, si “diamant”, pe Cernat, iar acum si-a tras… “cristal” de la Pitesti! Este vorba de noua achizitie Ropotan, un jucator care a impresionat deja in curtea “cainilor”!
Foarte tanarul jucator a surprins placut in turneul de la Limassol, cand a jucat 30 de minute, pentru ca in partida cu Neuchatel sa fie titular. A evoluat 80 de minute, fara complexe, cu tupeul unui pusti teribil pregatit sa cucereasca lumea. Pe margine se fac aprecieri, iar secundul echipei nationale, Stefan Iovan, isi noteaza de zor. “Cand ma intorc in tara, il propun la nationala de tineret. Are reale perspective”, spune Iovan. In meciul cu Neuchatel a confirmat increderea antrenorului Esteban Vigo, s-a batut pentru fiecare minge, a deposedat, a inchis destul de bine spatiile din fata fundasilor si nu s-a complicat deloc. Are clarviziune in joc pentru cei 20 de ani pe care ii va implini pe 8 mai. Pe scurt, Adrian Ropotan, un nume mai putin cunoscut pentru suporterii dinamovisti, dar care cu siguranta va fi o surpriza placuta in cursa pentru titlu.
A inceput fotbalul la Galati, dar la Dinamo a ajuns de la Sporting Pitesti. Se intampla in urma cu doua sezoane, cand la Memorialul Piti Varga a marcat chiar impotriva “cainilor”. Pana in aceasta iarna a jucat pentru Dinamo II, unde a fost unul dintre componentii de baza, chiar daca de la prima echipa au evoluat mai multi jucatori consacrati.
“Sper sa nu dezamagesc antrenorii si conducatorii. As vrea sa ajung macar la nivelul lui Alexa. Stiu ca mai sunt jucatori de valoare, Margaritescu, Catalin Munteanu, de la care am foarte multe lucruri de invatat”, puncteaza mijlocasul dinamovist, care are doi idoli pe postul unde a impresionat: Dan Alexa si Gennaro Gattuso.

3-1 cu Busan
Dinamo Bucuresti a continuat stagiul de pregatire din Cipru jucand ieri cu formatia coreeana Busan I'Cons. Dinamovistii au castigat cu scorul de 3-1 (0-1), desi coreenii au condus cu 1-0 din minutul 32, cand au inscris in urma unei greseli in aparare a lui Curt. Fotbalistii dinamovisti revin dupa pauza si inscriu de trei ori. Primul gol este inscris de Grigore, cu capul, in min. 50, Balan marcheaza pentru 2-1 in min. 75, iar in ultimul minut de joc isi face datoria de atacant Claudiu Niculescu, cel care marcheaza din lovitura libera. Dinamo a inceput cu urmatorul 11: Gaev – I. Balan, Curt, L. Goian, R. Stefan – Margaritescu, Ad. Cristea – I. Iordache, C. Munteanu, Grigorie – Fl. Bratu. Pana la final au mai jucat Ganea, Zicu, Niculescu si Baltoi.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...
Ultima oră
Pe aceeași temă