10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialS-a jucat fotbal, dar neoficial

S-a jucat fotbal, dar neoficial

Amanarea primei etape a returului a prins bine unor divizionare, in timp ce altele regreta ca startul nu a fost luat la data fixata. Steaua si Rapid disputa primul meci al optimilor Cupei UEFA fara nici un joc oficial in competitia interna, in timp ce adversarele lor, Betis Sevilla si Hamburg, disputa saptamana de saptamana partide in campionatele Spaniei si Germaniei.
Duminica, Olaroiu avea programat un antrenament pe stadionul National, acolo unde ros-albastrii vor sustine toate partidele din acest sezon. Sedinta de pregatire nu a avut loc pe National, deoarece contractul incheiat nu prevede si posibilitatea ca Steaua sa efectueze antrenamente, motivul fiind protejarea gazonului, lucru posibil abia marti. In aceste conditii, Olaroiu a gasit loc de antrenament tocmai la Urziceni, pe un teren sintetic. Echipa lui Razvan Lucescu a ramas in baza de la Pro Rapid, unde a urmarit partida dintre Bayern Munchen si Hamburg, dupa care s-a trecut la o sedinta de analiza a jocului viitorilor adversari de joi. Din tabara rapidista, o veste rea: Maldarasanu acuza o accidentare si are sanse minime sa faca parte din echipa pentru meciul cu Hamburg.
Dinamo este una dintre gruparile care se bucura cel mai mult de amanare si incearca sa beneficieze de zilele in plus ramase pana la inceperea returului. Cu un tandem nou pe banca tehnica (Cornel Dinu – director tehnic si Ion Marin – antrenor principal), alb-rosii incearca o noua formula de echipa, alta decat cea folosita de antrenorul Esteban Vigo in perioada de pregatire. Dinamo a gasit un partener de antrenament la Otopeni, in compania divizionarei B. Barcauan a bifat prima prezenta in echipa “cainilor”, Alexa a fost reprofilat fundas central si, impreuna cu Moti, cei trei au alcatuit linia defensiva. Dinamo a castigat cu 2-1 amicalul cu CS Otopeni (au inscris Zicu si Danciulescu), dar nu se poate spune ca banca tehnica este multumita de evolutia echipei. Ion Marin prefera un nou sistem de joc, un 3-4-3 care – pretinde antrenorul – ar avantaja jucatorii pe care ii are la dispozitie. Evolutia dinamovistilor a scos din nou in evidenta fragilitatea defensivei, iar Alexa nu pare deocamdata solutia cea mai buna. Dinamo are nevoie de timp, dar el nu mai exista.
Mai multe divizionare au disputat amicale, fiecare pe unde au gasit terenuri cat de cat practicabile. Poli Timisoara a jucat cu Unirea Sannicolau, pe care a invins-o lejern cu 3-0. Hagi a rulat nu mai putin de 20 de jucatori. Dorinel Munteanu a jucat cu Unirea Dej, meci incheiat la egalitate, 1-1, si a scos la incalzire tot lotul de jucatori. Otelul Galati, cu numai un jucator care a evoluat in prima parte a campionatului, Cristian Craciun, a invins fara probleme divizinara C Junkers Galati. Antrenorul Aurel Sunda si-a deplasat echipa, Jiul Petrosani, la Alba Iulia, unde a invins Unirea cu 3-2. In alte meciuri amicale, Sportul Studentesc a castigat cu 3-2 meciul cu Unirea Urziceni, iar FCM Bacau a incheiat la egalitate, 1-1, la Piatra Neamt, cu Ceahlaul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă