9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRosenborg-Steaua, o partida pentru 3,6 milioane de euro

Rosenborg-Steaua, o partida pentru 3,6 milioane de euro

O atmosfera specifica, impartita intre optimism si ingrijorare, a invaluit delegatia bucurestenilor care au ajuns ieri dupa-amiaza in Tara Fiordurilor pentru o partida decisiva cum este cea de astazi, cand Rosenborg si Steaua se dueleaza pentru un loc in grupele Ligii Campionilor si practic pentru o “prima” de 3,6 milioane de euro, bani pe care fiecare dintre cele 32 de echipe prezente in faza urmatoare ii va primi indiferent de rezultatele ce vor urma. Declaratiile, fie ale jucatorilor, ale staffului tehnic sau ale conducerii, sunt mai seci ca altadata. Jucatorii incearca sa ocoleasca subiectul si prefera sa raspunda scurt: “Am venit sa castigam”.

Mai cald decat ne asteptam

Inca de pe aeroportul Vaernes, unde a aterizat aeronava companiei Austria Line ce ne-a adus la Trondheim, faci cunostinta cu o vreme calduroasa, care incearca sa-si pastreze drepturile la sfarsitul lunii august. Pe o vreme frumoasa, cu 26 de grade, cei 32 de kilometri care despart aeroportul de oras te fac sa regreti ca ai adus cu tine haine groase. Trondheim, prima capitala a Norvegiei, un orasel cu 150.000 de locuitori, intins pe malurile unui fiord ce face legatura cu Oceanul Inghetat, are mai mult aspectul unei asezari de munte decat al unuia dintre cele mai importante porturi ale Norvegiei.

Protasov conteaza mult pe linia de mijloc

La cateva ore de la sosire jucatorii au facut cunostinta cu stadionul Lerkendal, care va gazdui partida din aceasta seara. Antrenorul ucrainean a preferat un program lejer de pregatire, la care a participat tot lotul, inclusiv Dica. Protasov si-a concentrat mai mult atentia asupra atacantilor si liniei de mijloc, compartiment de care depinde calificarea. Golul inscris in Ghencea de formatia norvegiana si suspendarea lui Dica dau batai de cap intr-un meci in care Steaua este obligata sa inscrie. Cum-necum, trebuie sa o faca. Importanta este decizia lui Protasov, care trebuie sa aleaga jucatorul ce va evolua in atac alaturi de Iacob, dar antrenorul evita subiectul si spune ca va alege dintre Dinita, Oprita si Cristea, insa parerea generala este ca se va opri la primul. Protasov este convins ca si orice jucator din linia de mijloc poate sa inscrie. Nicolita, Paraschiv, Lovin, Bostina au mai marcat in sezonul trecut si pot sa o faca si acum pentru a contribui decisiv la obtinerea calificarii. Compartimentul care nu ridica probleme este defensiva, unde isi va face reintrarea Radoi alaturi de Ogararu, Ghionea si Nesu, plus portarul Hamutovski.

Calificarea – ultima sansa

La o ora de la sosire, antrenorul norvegian Per Mathias Hogemo a tinut o conferinta de presa. Tehnicianul norvegian a vorbit de dificultatea meciului, subliniind ca rezultatul de 1-1 obtinut in prima mansa, la Bucuresti, nu este unul care sa asigure calificarea lui Rosenborg in grupe. Tehnicianul a preferat sa vorbeasca mai mult despre adversar, neuitand sa sublinieze evolutia buna a elevilor lui in amicalul sustinut cu o divizionara din al treilea esalon pe care a invins-o cu 7-1. Rosenborg a profitat de intreruperea campionatului si a avut doua sedinte de pregatire incheiate cu o repetitie generala sustinuta luni seara pe stadionul ce va gazdui partida.
Nu as putea sa va spun, timpul fiind scurt, cat de important este meciul in acest orasel ce gazduieste 30.000 de studenti. Ceea ce am aflat este ca in weekend, la Campionatul Mondial rezervat… barcilor cu motor, au asistat aproape 20.000 de spectatori.
Stadionul Lerkendal are o capacitate de 21.700 de spectatori si organizatorii spera sa fie plin. Pentru meciul de diseara, care va incepe la ora 21.45 si va fi arbitrat de francezul Alan Sars, la Trondheim sunt asteptati sa soseasca si 200 de suporteri stelisti, care spera sa aiba la final motive de bucurie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă