România a triumfat din nou!

Naţionala de handbal feminin a României a triumfat ieri, pentru a doua oară consecutiv, la Cupa Mondială desfăşurată în Danemarca, învingând în finală campioana olimpică Norvegia, cu 24-23 (12-12). ...

Share

Bogdan Costea 0 comentarii

26.09.2010 - 20:01
Naţionala de handbal feminin a României a triumfat ieri, pentru a doua oară consecutiv, la Cupa Mondială desfăşurată în Danemarca, învingând în finală campioana olimpică Norvegia, cu 24-23 (12-12). Tricolorele, antrenate de Radu Voina, au condus aproape tot meciul, de două ori la patru goluri diferenţă (9-5 şi 22-18), dar Norvegia a revenit de fiecare dată. Din fericire, succesul a fost al naţionalei noastre, care la acest turneu a învins toată „crema" handbalului mondial.

România a avut un parcurs excelent la Cupa Mondială ajungând în finală după trei victorii (cu Norvegia, în grupă, Rusia şi Franţa) şi un egal (cu Suedia). Succesul care a propulsat naţionala noastră în ultimul act a avut loc în faţa Franţei, în semifinale, scor 23-21 (15-7). Franţa a avut nevoie de 11 minute pentru a marca primul gol (7-1), în faţa unei defensive tricolore compacte, dar şi a intervenţiilor salutare ale portarului Paula Ungureanu. În ofensivă, România a zburdat, ritmul şi pofta de joc făcând mat echipa lui Olivier Krumbholz. Franţa şi-a luat revanşa în repriza secundă, ajungând la 16-17 în minutul 44. Tricolorele au făcut eforturi serioase în a păstra avantajul la victorie, reuşind într-un final să câştige. Marcatoarele tricolore au fost Neagu, 8 goluri, Manea - 6, Amariei - 3, Paraschiv - 2, Brădeanu - 2, Ardean - 1, Moldovan - 1. Din tabăra adversă s-au remarcat Mendy şi Herbrecht, ambele cu câte 4 reuşite.
Meciul dintre România şi Norvegia a fost o reeditare a finalei din 2009, câştigată şi atunci tot de românce.

Citește totul despre:

Comentarii