12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialRomania - Bulgaria 2-2 (1-0)

Romania – Bulgaria 2-2 (1-0)

Nationala de fotbal a Romaniei a terminat la egalitate cu echipa Bulgariei, 2-2 (1-0), la Constanta, in primul joc de calificare la Euro 2008, in cadrul Grupei G. Laurentiu Rosu (40) si Ciprian Marica (54) au marcat golurile echipei noastre, dar bulgarii au reusit sa restabileasca egalitatea in decurs de numai doua minute, prin Martin Petrov (82, 83).

Romania a reusit sa deschida scorul, in min. 40, prin Laurentiu Rosu, care trimite peste portarul Gheorghi Petkov, din unghi, dupa o infiltrare excelenta, sincronizata cu o pasa de geniu a lui Mutu: 1-0. Romania isi majoreaza avantajul in min. 54, cand Marica recupereaza o minge in careul advers, il culca la pamant pe portarul Petkov si inscrie elegant: 2-0.

Pe final, in minutul 82, dupa o faza tratata cu superficialitate de Lobont, bulgarii obtin o lovitura libera de la 18 metri, iar Martin Petrov marcheaza: 2-1, la primul sut al bulgarilor pe spatiul portii. Un minut mai tarziu, acelasi Petrov inscrie din apropiere, la o centrare a lui Anghelov: 2-2.

In minutul 89, Chivu are o interventie senzationala si reuseste sa il deposedeze pe Bojinov, in pozitie de unu la unu, salvand situatia.

Romania face parte din Grupa G a preliminariilor Euro 2008, care va fi gazduit de Austria si Elvetia, si va intalni in meciul urmator Albania, la Tirana, pe 6 septembrie, de la ora 21,00. Din Grupa G mai fac parte Olanda, Slovenia, Belarus, Albania si Luxemburg.

Constanta, Stadion "Farul": 18.000 spectatori.

Arbitri: Stefano Farina, la centru; Paolo Calcagno, Alessandro Lion, arbitri asistenti; Giovanni Nicola Ayroldi, arbitru de rezerva (toti din Italia); Delegat UEFA: Gerhard Kapl (Austria), Inspector pentru arbitraj: Eugen Strigel (Germania).

Cartonase galbene: Contra '23, Dica '37, Peev '39, Tamas '61, '90+3, Iankov '75, Tuncev '90.

Cartonas rosu: Tamas '90+3.

Romania: Lobont – Contra, Tamas, Chivu, Rat – Fl. Petre (Nicolita, '71), Codrea, Rosu (Maftei, '79) – Dica (Cocis, '59) – Mutu, Marica. Antrenor: Victor Piturca.

Bulgaria: Petkov – Anghelov, Topuzakov, Tuncev, Wagner Ð Peev (Gheorghiev, '46), Kisisev (Iankov, '46), Stilian Petrov, Martin Petrov – Jankovic, Berbatov (Bojinov, '62). Antrenor: Hristo Stoicikov.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă