11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPiţurcă vrea să câştige tot în 2012

Piţurcă vrea să câştige tot în 2012

Naţionala de fotbal a României va juca în această toamnă cu Estonia, Turcia şi Olanda, în meciuri oficiale şi în mai multe amicale. “România este pe un drum bun, spun eu după victoria cu Grecia, şi sper să realizăm un joc bun şi un rezultat pe măsură. Îmi pare rău că au fost doi jucători care nu pot să facă parte din lot, Luchin s-a accidentat, l-am înlocuit cu Râpă, şi Ştefan Radu l-am înlocuit cu Latovlevici”, a menţionat selecţionerul, care a mai spus că şi-ar dori ca în acest an echipa naţională să nu piardă niciun meci. “Cred că putem. La sfârşitul lunii mai întâlnim două echipe puternice, Elveţia şi Austria, apoi Belgia”.

Mutu, ultimul tren

Piţurcă merge în continuare pe mâna lui Mutu şi speră ca acesta să joace şi la Cupa Mondială din 2014 “Am discutat cu Mutu foarte serios. Mă interesează ca jucătorii cu mare experienţă şi valoare să se gândească numai la echipa naţională şi când intră în teren să dea totul. Nu mă interesează că au fost obişnuiţi cu zile libere. Mai ales pentru Mutu e ultimul tren de a prinde un turneu final de campionat mondial. Iar prin ceea ce face pe teren el este liderul naţionalei. Dialogând cu el mi s-a părut că a înţeles foarte bine acest lucru. Ar fi foarte rău dacă s-ar gândi doar că trebuie să doboare recordul de goluri al lui Hagi (n.r. – Hagi a înscris 35 de goluri pentru echipa naţională, iar Mutu 34)”. Victor Piţurcă speră ca Arena Naţională să fie plină de spectatori la meciul cu Uruguay. “Am înţeles că este interes pentru joc, aşa mi-a spus preşedintele. Totuşi s-au vândut prea puţine bilete pentru valoarea adversarului. Jucăm cu un adversar mai bun ca Argentina în momentul ăsta, mai bun ca Brazilia. Mă aştept să vină oameni să ia bilete, mai ales că preţul e foarte bun, eu sper ca stadionul să fie plin”, a spus Piţurcă.

Amical cu locul trei în lume

Echipa naţională de fotbal va întâlni sâmbătă pe Naţional Arena echipa Uruguay aflată pe locul patru în lume, potrivit clasamentului FIFA. Deşi este o ţară la fel de slab dezvoltată  din punct de vedere economic ca şi România, echipa naţională de fotbal din America de Sud  are două titluri de campioană mondială şi a câştigat de cincisprezece ori  titlul în Copa America, ultima dată chiar anul trecut. Cu acelaşi antrenor de şase ani , Oscar Tabarez, a dominat Argentina şi Brazilia în competiţiile din America de Sud din ultimii ani şi a reuşit să câştige locul trei la ultimul campionat mondial învingând Germania în finala mică. Lotul Uruguayului valorează în jur de 150 de milioane de euro, aproape de trei ori  valoarea  echipei lui Piţurcă.  În jur de şaptezeci de fotbalişti uruguayeni evoluează în campionate puternice din Europa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă