9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPerformanta de exceptie pentru Dorinel Munteanu si echipa sa

Performanta de exceptie pentru Dorinel Munteanu si echipa sa

Pare de necrezut. CFR Cluj, in semifinalele Cupei UEFA Intertoto. Spectaculoasa evolutie a echipei lui Dorinel Munteanu, care, dupa ce a eliminat-o pe Athletic Bilbao, ii lasa acasa si pe francezii de la Saint Etienne. 2-2 pe stadionul “Geoffroy-Guichard” in fata a 29.516 spectatori fanatici, care si-au sustinut frenetic favoritii, pentru ca apoi, uluiti de rezultat, sa refuze sa creada ca “verzii” au fost eliminati. Ce deceptie pentru ei! Parcurgem lista semifinalistelor Cupei Intertoto: La Coruna, Newcastel, Wolfsburg, Lens, Lazio Roma, Marseille, Valencia, Hamburg. Echipe de top european, care subliniaza si mai mult performanta extraordinara a clujenilor.

“Diavolul Munteanu”

Asa l-au numit francezii pe antrenorul-jucator Dorinel Munteanu, din nou cel mai bun jucator al meciului si artizanul care a adus CFR-ul in semifinalele competitiei, una in care echipele au parcurs cel mai dificil program de desfasurare a meciurilor (s-a jucat in fiecare saptamana iar acum la interval de numai trei zile, cu deplasari lungi si obositoare ce strabat Europa de la un cap la altul). Dorinel a promis ca echipa sa va juca ofensiv la Saint Etienne, fiind convins ca fotbalistii lui vor reusi sa inscrie, conditie obligatorie pentru ca CFR-ul sa mearga mai departe. Mobilizati exemplar din punct de vedere psihic si moral, fara teama de renumele adversarului, Dorinel si-a impins echipa in ofensiva inca din primele minute, reusind sa puna in dificultate apararea “verzilor”. A fost de fapt cheia succesului. Sub presiunea clujenilor, Illunga scoate cu mana de pe linia portii o minge sutata de Anca. Eliminare si penalty transformat de Coroian. CFR-ul putea sa intre la cabine cu avantaj de doua goluri daca nu ratau Coroian si Tilinca. Dupa pauza “verzii” se napustesc spre poarta aparata de Turcas si reusesc egalarea prin Sable. Mai erau 39 de minute de joc si rezultatul era identic cu cel de la Cluj, din partida tur. Arbitrul italian Rodomonti echilibreaza raportul de forte si il elimina prea usor pe Balint doua minute mai tarziu. Tribunele sunt in delir si intretin iuresul gazdelor. Tilinca isi intra in rol, profita de o eroare a defensivei “verzilor” si a portarului Janot si inscrie, 2-1 pentru CFR. Pentru a se califica Sainte Etienne trebuia sa inscrie de doua ori si mai avea la dispozitie 24 de minute. Clujenii se apara ferm si exact in fata celor cinci atacanti ai gazdelor. O fac cu calm si cu un efort fizic extraordinar. “Verzii” reusesc egalarea in prelungirile partidei (Dado, min. 90+3), dar este prea tarziu. Dorinel Munteanu si echipa sa merg mai departe. O calificare pe pamant francez a unei echipe de la noi este un eveniment pentru fotbalul romanesc, cu atat mai mult cu cat ea apartine unui “outsider emerit”, cum au numit francezii echipa clujeana. O formatie fara nume, dominata insa de o fantastica ambitie, disciplinata tactic. Si, nu in ultimul rand, ea apartine acestui “diavol Munteanu”, din nou magnific si la partida dramatica de la Saint Etienne.

Urmatoarea escala, la Vilnius

In semifinalele Cupei UEFA Intertoto CFR Cluj are ca adversar formatia lituaniana Zalgiris Vilnius. Aflata pe penultimul loc in campionat dupa 15 partide, cu 18 puncte (golaveraj 14-20), echipa lituaniana a eliminat in tururile anterioare ale Cupei Intertoto formatia nord-irlandeza Lisburn, pe letonii de la Dinaburg si pe grecii de la Aegaleo.
Abia sositi duminica noapte din Franta, clujenii se pregatesc din nou de drum, cu destinatia Vilnius, unde vor sustine miercuri prima partida din semifinale. Returul, pe 3 august.

Presa europeana a descoperit o echipa
“CFR Cluj continua sa cucereasca”

“CFR Cluj continua sa cucereasca”, a notat site-ul oficial al UEFA dupa calificarea formatiei antrenate de Dorinel Munteanu. “CFR Cluj si-a continuat superba vara, obtinand o victorie la golurile in deplasare in dubla mansa cu echipa franceza AS Saint-Etienne. Saint-Etienne trebuia sa inscrie doua goluri pentru a evita sa plece pe acelasi drum ca si victima Clujului din al doilea tur, Athletic Bilbao”, mentioneaza uefa.com. “Nici macar cu sprijinul a 30.000 de suporteri prezenti la meci “verzii” nu au reusit sa faca mai mult decat sa egaleze prin Dabo”, precizeaza uefa.com.

“Verzii fusesera preveniti, trebuiau sa se teama”

Site-ul oficial al gruparii AS Saint-Etienne a notat ca antrenorul-jucator al clujenilor, pe care l-a calificat drept “acest diavol de Munteanu”, a fost de temut, in special la fazele fixe. Asse.fr precizeaza ca Dorinel Munteanu exceleaza la loviturile libere. “Acest diavol de Munteanu a fost de temut, in special la loviturile libere. (…) Verzii fusesera preveniti, trebuia ca ei sa se fereasca de echipa romana care a eliminat-o pe Athletic Bilbao in turul precedent”, noteaza site-ul oficial al clubului francez, care adauga ca jucatorii romani sunt experimentati si talentati.
Site-ul citat mentioneaza ca tehnicianul Elie Baup avea motive sa fie circumspect in privinta intalnirii cu CFR Cluj. “La finalul unei intalniri infernale si complet nebune, CFR Cluj a obtinut calificarea, in ciuda rezultatului de egalitate. Verzii parasesc deci Cupa UEFA-Intertoto in al treilea tur. Frustrant”, noteaza site-ul asse.fr.

“Au pierdut trenul”

“Saint-Etienne paraseste Europa”, a titrat cotidianul L'Equipe. “Tinuti in frau de romanii de la Cluj, cei de la AS Saint-Etienne au fost eliminati in al treilea tur al Cupei UEFA-Intertoto. Reprezentantii Carpatilor isi urmeaza frumosul parcurs in Intertoto”, scrie L'Equipe.
“Saint-Etienne pierde trenul” este titlul unui articol aparut in cotidianul Liberation, in timp ce jurnalul Le Figaro a calificat drept “de cosmar” minutul 23, cand Coroian a marcat primul gol al clujenilor, din penalti. “”Echipa mea joaca mai bine in deplasare. Are sanse de calificare”, a declarat Munteanu inainte de meci. Antrenorul romanilor nu credea ca ar putea spune adevarul atat de bine”, noteaza jurnalul francez.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă